07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Son Katil Konuştu: Mağdurum
Son Katil Konuştu: Mağdurum

Son Katil Konuştu: Mağdurum

İstanbul’da 14 kişinin hayatını kaybetmesi sonucu başlatılan sahte içki soruşturmasında gözaltına alınan 21 şüphelinin emniyet sorgusu tamamlandı. Adliyeye çıkarılan şüphelilerin ifadeleri “yavuz hırsız ev sahibini bastırır” dedirtti.

Kobay olarak arkadaşlarını kullanmış

Hayatını kaybedenler arasında sahte içki  üreticilerinden Hikmet B.’nin iki arkadaşı da var. Bir arkadaşı ise yoğun bakımda.Hikmet B.’nin  İse mutlak bir ölümden o gün grip olduğu için rakıyı içmediği için kurtulduğu ortaya çıktı.

 

Sahte içki ile 14 kişiyi öldürdüler “biz terörist miyiz?” diye bağırdılar.

Adliyeye sevk edilen şüpheliler arasında üreticiler, dağıtıcılar ve büfe sahipleri de vardı.21 şüpheli  fotoğraflarını çeken basın mensuplarına “Bizi çekmeyin askeri polisi öldürenleri çekin” diye bağırdılar.

 

Sahte içki yapımını internetten öğrenmişler

14 kişinin ölümüne şüphelilerin etil alkol yerine bilmeden metil alkol  kullanmalarının neden olduğu ortaya çıktı. Küçükçekmece bölgesinde üretim yaptığı iddiasıyla gözaltına alınan Hikmet B. poliste verdiği ifadesinde, “Rakı yapımını internet üzerinden öğrendim. Çok merakım vardı. Birkaç çalışma yaptıktan sonra yapabildiğimi gördüm. Geçtiğimiz haziran ayından bu yana sürekli yapıyordum.

 

Daha önce sahte içki yaptığı için yakalanmış

Hikmet B.’nin ifadesinde daha önce de aynı nedenle gözaltına alındığını serbest bırakılınca sahte rakı işine devam ettiğini söyledi.

 

Sahte rakıcı: “asıl ben şikayetçiyim!”

Şüpheli Hikmet B. yaptığından çok pişman olduğunu ve vicdan azabı çektiğini belirterek kendisine etil alkol yerine metil alkol satan dükkan yetkililerinden şikayetçi olduğunu söyledi.

 

 Dükkan sahibi:”metil alkolü bilerek aldılar”

Etil alkol yerine metil alkol sattığı öne sürülen dükkan sahibi ise 3’te 1 oranında daha ucuz olduğu için kendisinden bilerek metil alkol alındığını öne sürdü.