07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Savaş Hali
Savaş Hali

Savaş Hali

Güneydoğu alev alev yanıyor…Diyarbakır Sur’da çatışmalar sürüyor.1 Uzman Çavuş şehit oldu. Nusaybin’de iddetli atışmalar var. 3 polis yaralı. Cizre, Silopi, Sur ve Dargeçit’te 110 PKK’lı öldürüldü. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar Şırnak’ta…

Diyarbakır Sur’da çatışmalar sürüyor

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde 2 Aralık Çarşamba günü ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından çıkan çatışmalar devam ediyor. Sabah saatlerinde çatışmaların şiddetlendiği ilçede 1 uzman çavuş şehit oldu. Sokağa çıkma yasağı 18’inci gününe girerken bölgeye çok sayıda ambulans sevk edildi. Operasyonlarda 16 PKK’lı öldürüldü.

Hakkari’de Özel güvenlik bölgeleri ilan edildi

Hakkari Valiliği ise yaptığı açıklamada bazı bölgelerin özel güvenlik bölgesi ilan edildiğini duyurdu.

Nusaybin’de şiddetli çatışma:3 polis yaralı

Mardin’in Nusaybin ilçesinde ise 4 mahallede uygulanan sokağa çıkma yasağından sonra öğle saatlerinde şiddetli çatışmalar yaşandı.Polis zırhlı aracına yapılan roketli saldırıda 3 polis yaralandı. Mardin Dargeçit’te 10 PKK’lı öldü.

Silopi ve Cizre’de çatışmalar sürüyor

Şırnak’ın Cizre ve Silopi ilçelerinde de operasyonlar sürüyor.Her iki ilede de şiddetli çatışmalar var. Çatışmalarda 4 günde 84 PKK’lı öldürüldü.

Genelkurmay Başkanlığı, Cizre ve Silopi’de 75 PKK’lının öldürüldüğünü ayrıca Kuzey Irak’taki Zap ve Hakurk bölgelerindeki PKK’lılar tarafından kullanıldığı tespit edilen barınak ve silah mevziilerinin  düzenlenen hava harekatı ile imha edildiğini açıkladı.

Sokağa çıkma yasağının sürdüğü Şırnak’ın Silopi ilçesinde çatışmalar sırasında 16 ve 17 yaşlarında iki çocuğun hayatını kaybettiği ileri sürüldü.

Dicle Haber Ajansı’na göre iki çocuk, evlerine isabet eden bir tank mermisinin yol açtığı göçüğün altında kalarak öldü.

Genelkurmay Başkanı Şırnak’ta

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, PKK’ya yönelik operasyonların yapıldığı Şırnak’a gitti.  Operasyonlara ilişkin brifing alan Orgeneral Akar, birlikleri denetliyor.

genel