07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » “Sansüre Hayır” logosu Altında Sansür

“Sansüre Hayır” logosu Altında Sansür

52. Uluslararası Antalya Film Festivali a haber’den canlı yayınlandı…Bir süredir “RTÜK ve YSK Sansürüne Hayır” logosuyla yayın yapan a haber, canlı yayında ulusal en iyi erkek oyuncu ödülü alan alan Nadir Sarıbacak’ın konuşmasını sansürledi. Konuşma sırasına sesi kesti ve müzik eşiliğinde salonun dışarıdan görüntüsünü verdi.

Ulusal uzun metraj bölümünde “En İyi Senaryo Ödülü”nü alan Tolga Karaçelik, ödülünü gazetecilik yaptıkları için tutuklu bulunan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ile Ankara temsilcisi Erdem Gül’e adadı. Karaçelik, konuşmasında “Siz içeride olduğunuz sürece biz de içerideyiz, biz burada olduğumuz sürece siz de yanımızdasınız…” dedi.

Ancak, Karaçelik’in konuşmasının sonlarına doğru mikrofonda bir problem oluştu, töreni canlı yayınlayan a haber’de de bu konuşma ekranda kesildi, ses ise yayınlanmaya devam etti. Karaçelik “En İyi Yönetmen” ödülünü aldığında da “Sakin olabilirsiniz kötü bir şey demeyeceğim” diyerek ekibe ve festival yönetimine teşekkür etti.

İşte o anlar;