07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Sedat Peker Yoklama Aldı
Sedat Peker Yoklama Aldı

Sedat Peker Yoklama Aldı

Türkiye bugün sandık başındaydı.Oy verme işlemleri sona erdi ama bazı seçmenlerin yasak olmasına rağmen oy pusulasını mühürledikten sonra çektikleri fotoğrafları sosyal medyadan paylaştığı görüldü.Peki cezası ne?

Bazı seçmenler, oy pusulasını mühürledikten sonra fotoğrafını çekip  sosyal medya hesapları üzerinden paylaştı. Özellikle de Organize suç örgütü liderliğinden hüküm giyen Sedat Peker‘e yakın olduğu bilinen hesaplardan bu fotoğraflar sıkça paylaşıldı. Bu kişilerin önemli bir bölümü Sedat Peker ismini etiketleyerek paylaşım yaptı.

Peki cezası ne?
Sandık başında mühürlü oy pulalarını fotoğraflayıp paylaşanlar bir sürprizle karşılaşabilir.Çünkü, Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Kanununun 92. Maddesinde, “oy verme kabinine cep telefonu, fotoğraf makinesi gibi görüntü kaydedici cihazlarla girmek yasak” fotoğrafını paylaşan kişiye 250 TL idari para cezasının verilir” deniliyor.
Yine aynı kanunun 151. Maddesine göre ise, “Yapılan işlem propaganda amacı taşıyorsa, bunu yapan kişi 3 aydan 1 yıla hapis cezası ile cezalandırıldır.” deniliyor.