07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Sadist Adalet
Sadist Adalet

Sadist Adalet

20 yaşındaki genç kızı silah zoruyla kaçırıp,hortumla döverek cinsel tacizde bulunan N.D 42 yıl hapisle yargılandığı davada, “mağdurun rızası olduğu” gerekçesiyle beraat etti.

İstanbul’da inşaatlarda çalışan N.D., Şanlıfurfa’da yaşayan L.Ç. ile telefonla tanışıp arkadaş olduktan sonra Diyarbakır’da buluştu. Diyarbakır’ın Çermik ve Ergani ilçelerinde genç kızı gezdiren N.D., iddiaya göre L.Ç.’yi silah zoruyla İstanbul’a götürdü. Genç kızı çalıştığı inşaatta kaldığı şantiyede bir hafta boyunca tutan ve burada cinsel istismarda bulunan N.D., ardından da Diyarbakır’a getirerek, bir evde 3 gün boyunca yine cinsel istismarda bulundu. Genç kız, N.D.’nin banyoda bulunduğu sırada bir fırsatını bularak kaçıp, polise sığındı. L.Ç.’nin şikayeti üzerine N.D., polis tarafından yakalandıktan sonra sevk edildiği adliyede tutuklandı.

İddianamenin kabulünün ardından 4 ay tutuklu kalıp tahliye edilen sanık N.D’nin yargılandığı Diyarbakır 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde karar verildi. Mahkeme sanık N.D.’yi atılı suçların sabit olmaması nedeniyle beraat ettirdi. N.D.’yi ruhsatsız silah taşımaktan 1 yıl hapis ve 30 gün para cezasına çarptıran mahkeme, sanığın saygın tutumundan dolayı cezayı 10 ay hapis ve 25 gün adli para cezasına indirdi. Sanığın yeniden suç işlemeyeceği yönünde olumlu kanaate varan mahkeme cezanın ertelenmesine karar verdi.