07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » O Saldırgan Bakın Kimmiş?
O Saldırgan Bakın Kimmiş?

O Saldırgan Bakın Kimmiş?

Tarih Elçi’nin öldürüldüğü saldırıda kameralara takılan ve silahı namlusundan tutan saldırganın kimliği tespit edildi. Saldırganın iki gün önce polis aracına “beyaz toros”la yapılan silahlı saldırıdan kaçan 2 firari saldırgandan biri olan   Mahsun Gürkan olduğu öne sürüldü.Görüntülerdeki polise silahını fırlatan 2. saldırganın kim olduğuna ilişkin ise şimdilik bir ayrıntı yok.Saldırıdaki karanlık nooktalara illişkin sorular hala cevapsız.
Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi’nin ölümü ve iki polisin şehit olmasıyla sonuçlanan olayların yaşandığı Diyarbakır’ın Sur ilçesindeki olay yerinde çatışmada, polisin yakalamaya çalıştığı, sokaktan elinde silahla hızla koşan şüphelinin, Mahsun Gürkan olduğu belirlendi. Gürkan’ın, bir gün önce kentte bir polis aracına yönelik Beyaz Toros’la yapılan eylemden kaçan iki şüpheliden birisi olduğu iddia edildi.Olay sırasında polise silahını fırlatan ikinci kişinin kim olduğuna ilişkin ise bir açıklama yapılmadı.

Tahir Elçi’nin ölümüne neden olan silahın kime ait olduğu  halen belirsiz. Adli tıp ön otopsi raporuna göre Elçi uzak atış sonucu hayatını kaybetti.Ancak Elçi’nin ölümüne neden olan çekirdek de bulunamadı.