07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » ‘O Kafa’nın Derdi Noel Baba
‘O Kafa’nın Derdi Noel Baba

‘O Kafa’nın Derdi Noel Baba

Maltepe Belediyesi’nin yeni yıl için yaptığı cadde ve sokak süslemeleri  ‘Fatih’in Nesli Gençlik Eğitim Derneği’nin organizasyonu ile protesto edildi. Protestocular; “Noel baba denen şarlatan Hırsitiyanların babasıdır. Bu yanlıştan döneceksiniz” diye slogan attı..

‘Fatih’in Nesli Gençlik Eğitim Derneği’nin çağrısı üzerine toplanan protestocular,Maltepe’de öğle namazı sonrası Merkez Camii önünde toplandı. Yaklaşık 60 kişilik grup, Maltepe Belediyesi tarafından hazırlanan yılbaşı ağacını protesto etti.

“Bizler tebliğ ile görevliyiz”

Protesto öncesi şehitler için saygı duruşunda bulunuldu. Ardından protestocular adına söz alan Bülent Gürpınar, “Noel Hıristiyanların günüdür. Hıristiyanlar istediği gibi kutlayabilir. Onların günü kutlu olsun. Yalnız, Maltepe’deki idarecilere sesleniyorum, biz Müslümanız. Bizler tebliğ ile mükellefiz. Bizler tebliğ edeceğiz, yanlıştan dönün” dedi.

 

Açıklamanın ardından slogan atan grup, olaysız bir şekilde dağıldı. Eylem sırasında alınan güvenlik önlemleri dikkat çekti. Maltepe Belediyesi 21 Aralık 2014’te de Maltepe Meydanı’na hoşgörü sembolü olarak yılbaşı ağacı yerleştirmişti.

5676cf36c03c0e3ddca5de65

Protesto edilen o ağaç maketi