07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Mardin ve Diyarbakır’da Çatışma
Mardin ve Diyarbakır’da Çatışma

Mardin ve Diyarbakır’da Çatışma

Mardin’in Nusaybin İlçesi’nde PKK’nın açtığı hendekleri kapatmak ve barikatları kaldırmak için operasyon yapan güvenlik güçlerine ateş açıldı. Çıkan çatışmalarda bir polis memuru şehit oldu. Diyarbakır Sur’da ise bu kez de 4 okul yakıldı.

Mardin’in Nusaybin İlçesi’nde sokağa çıkma yasağı süren Fırat Mahallesi’nde hendekleri kapatmak ve barikatları kaldırmaya çalışan polis ekiplerine bugün öğleden sonra PKK’lı teröristler tarafından otomatik silahlarla ateş açıldı. Açılan ilk ateşte biri ağır 2 polis memuru yaralandı.

Diyarbakır’ın sokağa çıkma yasağı 7’nci gününe giren merkez Sur İlçesi’nde de, PKK’ya yönelik operasyonlar devam ederken, ilçeden sık sık silah sesleri ve patlamalar duyuldu. Diyarbakır’ın merkezi olan Yenişehir İlçesi Ofis Semti’nde yolları barikatlarla kapatmak isteyen PKK’lı gruplara polis gaz bombası ve tazyikli suyla müdahale etti.

4 OKUL YAKILDI

Sur’da çatışmalar devam ederken, 4 okulda yangın çıktı. İlçede dün akşam Cumhuriyet İlkokulu yanarken bugün ise Süleyman Nazif, Mardinkapı İlkokulu ile Yavuz Selim Ortaokulu yandı.

Yangınlara müdahale etmek isteyen itfaiye ekipleri çatışmanın ortasında kalırken, geri çekilmek zorunda kaldı. Mardinkapı İlkokulu’nda çıkan yangına müdahale etmek isteyen itfaiye ekipleri de yola tuzaklayanan patlayıcılar olduğu bilgisi üzerinde son anda bölgeden ayrıldı.