07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Kim Vicdansız?
Kim Vicdansız?

Kim Vicdansız?

Bu iki fotoğrafa sadece birkaç dakika bakın

Biri Fransa. Katliamın hemen sonrası. Birbirine sarılmış iki polis gözyaşı döküyor. Diğeri Türkiye. Ankara Katliamının hemen sonrası. Aralarında yaralı kurtulanların da olduğu gruba polis gaz bombası atıyor.

Sonra Ahmet Davutoğlu’nun şu açıklamasını okuyun.  İster öfkeniz kında kalsın isterse rahatça salın gitsin..

“10 Ekim Ankara saldırısı sonrası biz daha yaralılarımızı hastaneye yetiştirme gayreti içindeyken dönüp devlete ‘katil devlet’ diyen, Cumhurbaşkanımıza, bana ‘bu terörün sahibi sizlersiniz’ diye hitap eden o vicdansızlar var ya, şimdi Fransız muhalefetinin, aydınlarının, basınının gösterdiği tepkiden ders almak zorundadır. Herhangi bir Fransız medyasında bir ceset gördünüz mü? Bir Fransız muhalefet liderinin çıkıp terör odaklarından çok Fransız hükümetine saldırdığını gördünüz mü? İşte çıkıp herkesin ders alması lazım.”

İki fotoğraf bu kadar net iken hala suçlu yaratıp mağduriyet çıkarmak insanlık adına yeterince üzücü.

Fransa’dan ‘ders’ alması gerekenler hala parmak sallayıp tehdit ediyor. Hem de bunu “Artık tüm Türkiye’yi kucaklayacağız” hamasetinin tam da ortasında yapıyorlar. Ölüm yarıştırıyorlar hala. Konya’daki Milli maçta saygı duruşunda “yuh” çekenler kimdi? Daha dün akşam oynanan Türkiye-Yunanistan maçında Fransa için saygı duruşunda tekbir getirenler, Yunanistan milli marşını ıslıklayanlar kimin eseri?. NeoOsmanlı halüsinasyonu için lümpen İslamcılığı yeşil kuşak ülkücülüğü ile harmanlayıp ucube bir nesil yaratanlar “vicdan” diyor hiç utanmadan. 2 fotoğraf yan yana duruyor. Bir yanda İnsanlık diğer yanda alçaklığın evrensel tarihine kocaman çentik atılmış bir an.