02 Temmuz 2024 Salı
Ana sayfa » Kim Bu Kayyumcular?
Kim Bu Kayyumcular?

Kim Bu Kayyumcular?

İpek Koza Holding’e kayyum atandı. Holdingin Ankara’daki genel merkezi ve İstanbul’daki medya binasında polisle çalışanlar arasında arbede yaşandı. Kanaltürk ve Bugün Tv yaşanan gerginliği canlı yayınla dakika dakika canlı olarak ekranlara taşıdı…

 

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın daha önce inceleme amaçlı baskın yaptığı Koza İpek Grubu’na bağlı şirketlerin yönetimi Ankara 5. Sulh Ceza Hakimliği kararıyla, teröre finans sağladığı iddiasıyla kayyuma devredildi.

100 kişilik kayyum ekibine 30’ar bin lira maaş..

Koza İpek Grubu’nun basın yayın organlarını da içeren 22 şirketin kayyumuna 100 kişiden oluşan bir ekip atandı. AKP’ye yakın isimlerden seçilen bu kişilere 10 bin lira maaş bağlanacak. Atanan bir kişi ortalama üç şirkette görev yapacak. Bu da kişi başına her ay 30 bin lira maaş anlamına geliyor.

 Kayyum ekibinin başında tanıdık bir isim var

7 Haziran seçimlerinden önce 15 Ocak 2015’te yeniden TMSF’ye geçen Show TV’nin genel müdürlüğüne atanan Ümit Önal, 1 Kasım seçimleri öncesinde de muhalif yayın yapan Koza İpek Holding’in medya şirketlerine kayyum olarak atandı. Show TV’yi geri alan Turgay Ciner haziranda Önal ile yollarını ayırmıştı. TMSF yönetiminin Önal’ı Digitürk yönetim kuruluna atadığı da iddia edildi. Önal’ın Lig TV’den de sorumlu görevi üstlenmesi bekleniyor. Önal, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın damadı AKP’li vekil Berat Albayrak’ın ağabeyi Turkuvaz Medya Yönetim Kurulu Başkan Vekili Serhat Albayrak’ın yakın çalışma arkadaşı. Önal, Kanal 7’de yöneticilik yaptıktan sonra 2007- Ocak 2015’e kadar Turkuvaz Medya Grubu’nun Medya Reklam Grup Başkanı olarak görev yapıyordu.

Kayyumdaki diğer isimler…

AK Parti’den Ümraniye Belediye Meclis Üyesi ve Encümeni Ali Yazlı, Özen Pala, Arif Yalçın, Mustafa Akçil, Hayrullah Dağıstan, Mustafa Şimşek, Hamza Yanık,  Cahit Demiral, Yasin Kalem.

Basın şirketlerine atanan kayyum üyeleri..

Ali Rıza Esmen,

Çetin Altay,

Hüdai Bal, (Daha önce Turkuvaz Medya Grubu’nda çalıştı, daha sonrasında TMSF tarafından SHow TV yönetimine atandı.)

Fatih İcin,

Bilal Koyuncu,

Ümit Önal (Turkuaz Medya Grubu’nda reklam grup başkanlığı yaptı. Digiturk Yönetim Kurulu Üyesi)

Diğer şirketler…

Ali Yazlı,

Hayrettin Bıyıklıoğlu,

Kemal Yıldır,

Yusuf Atmaca,

Şahin Dağlı,

Özen Pala,

Kemal Yıldır,

Hasan Ölçer,

Mehmet Tunçel,

Mehmet Üzer,

Nevzat Demiröz (AK Parti Bitlis Milletvekili Vedat Demiröz’ün kardeşi, mali müşavir)

Hikmet Keleş,

Yasin Kalem,

Hamza Yanık,

Arif Yalçın.