02 Temmuz 2024 Salı
Ana sayfa » Kadın Cinayetine “Aşk” İndirimi
Kadın Cinayetine “Aşk” İndirimi

Kadın Cinayetine “Aşk” İndirimi

Evlenme teklifini kabul etmeyen TRT sanatçısı Hatice Kaçmaz’ı 16 bıçak darbesiyle öldüren Orhan Munis’in suçu ‘tasarlayarak öldürme’ sayılmadı. Mahkeme, cinayete, “tutku derecesindeki aşırı sevgiden kaynaklı duygusallık” deyince, sanık 30 yıl ve üzeri ağır ceza almaktan kurtuldu…
TRT sanatçısı Hatice Kaçmaz’ı, 2014’de öldüren ve müebbet hapisle cezalandırılan Orhan Munis’in eylemini “tasarlayarak öldürme” kapsamına sokmayan mahkeme, cezada önemli bir indirime yol açan kararının gerekçesinde skandal yorumlar yaptı.

Tasarlayarak değil, aşkından öldürmüş

Ankara 1. Ağır Ceza Mahkemesi gerekçeli kararında, sanığın suçunu “tasarlayarak öldürme” saymadı, “İçindeki tutku derecesindeki aşırı sevgiden kaynaklı duygusallığın etkisi ve ruh hali üzerinde yarattığı hiddetle yanına bıçak alarak maktule ile her zaman buluştukları parka gitmesi ve o hiddetin sonucu olarak maktuleye bıçak darbelerini vurmasıyla” diye açıkladı.

Sanık 30 yıl kesintisiz hapisten kurtuldu

Milliyet Gazetesi’nden Gökçer Tahincioğlu’nun haberine göre; Mahkeme Orhan Munis’e 16 Ekim’de yapılan duruşmada tasarlayarak öldürme değil öldürme suçundan ceza verdi. Takdir veya iyi hal indirimi yapmayan mahkemenin tavrı olumlu bulundu ancak kararın tasarlayarak öldürmeye dayanmaması sanığı ağırlaştırılmış müebbetten kurtardı. Müebbet hapis cezası alan sanık, 30 yılı aşkın süre kesintisiz ceza yatmaktan kurtuldu.