02 Temmuz 2024 Salı
Ana sayfa » Kaç Yaşında Evleneceğini De Biz Biliriz
Kaç Yaşında Evleneceğini De Biz Biliriz

Kaç Yaşında Evleneceğini De Biz Biliriz

AKP’nin 2016 Eylem Planı kapsamında bir haftada hayata geçirmeyi planladığı esnaf, çiftçi ve gençlere yönelik eylemlere ilişkin 4 kararname ve 1 yönetmelik, Resmi Gazete’de yayımlandı.Düzenleme de 5 bin lira evlilik yardımında 27 yaşı geçmemiş olma şartı olduğu ortaya çıktı.

 

İşte devletin evlilik yardımı şartları,

-27 yaşını doldurmadan evlenme şartı

Hesap sahibinin, devlet katkısına hak kazanması için 27 yaşını doldurmadan önce  evliliğini yapması ve evlenmeden önce asgari 3 yıl boyunca çeyiz hesabına 100 ile bin TL arasında düzenli ödeme gerçekleştirmesi gerekiyor.

-Evilik öncesi zorunlu tasarruf şartı

Çeyiz hesabına ödemeler aylık ya da 3 aylık düzenli yapılacak. Düzenli aylık ödemelerin alt sınırı 100 TL, üst sınırı ise 1000 TL olacak. Katılımcı aylık ödeme planını seçerse, bir dönem içinde üç defadan; 3 aylık ödeme planını seçerse de bir defadan daha fazla ödemesini aksatamayacak.Aylık planda ödemelerin 3 kereden fazla aksaması halinde devlet katkısı kesilecek.

-Damadın Velisi çeyiz hesabı açabilecek

Ortak çeyiz hesabı açılamayacak, bir kişi birden fazla hesap açamayacak. Hesap bankalar arasında taşınamayacak. 18 yaşından küçük çocuklar için veli veya vasisi tarafından da hesap açılabilecek.-

-Devlet yardımı en fazla 5000 TL olacak

Devlet katkısı ödemesi evlilik tarihindeki birikim tutarının yüzde 20’sini ve azami 5 bin TL’yi geçmeyecek.