07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Hangisi Filozof ?
Hangisi Filozof ?

Hangisi Filozof ?

İki teknik adam. Aykut Kocaman ve Şenol Güneş. İkisi de farklı ekolden gelip varolan sistemin dışında başarıyı yakalayan ender isimlerden.
Şenol Güneş futbol ‘entelijansiyası’nın “filozof” ilan ettiği biri. Milli takım tarihinin en başarılı sonucunu aldığında futbol müptezellerinin saç şeklini başarısından daha çok tartıştığı bir isim. Açık ve net tavır yerine bilge sözlerle durumu anlatmaya çalışır. Tam diyecekken demez.
Aykut Kocaman Fenerbahçelilerin “Kocaman yürekli bir adam”ı. Futbolculuğunda “futbol çölünde bir vaha” denmiş biri. En zor anlarda bile doğru bildiğinden şaşmayan açık sözlü ve tavırlı bir isim. Dünyaya vicdan ve hümanizmden bakar. Öyle sözler söyler ki bilgelerden değil bildiğinden gelir sözler.
Dün bu iki teknik adam oynadıkları maçlardan çok eski takımlarına ilişkin açıklamalarıyla tartıya çıktı. Şenol Güneş “Bursaspor taraftarlarının kendisine yönelik eleştirilerinin anımsatılması üzerine diyor ki;
-Bursa’ya yazık olmasın. Ben Bursa’yı da, takımı da, oyuncuları da, bu şehri de çok seviyorum. Tarihi bir şehir. Burada iyi niyetle hizmet ettim. Futbol hayatımda en büyük katkıyı bu kulübe yaptım, bugün de nimetleri yeniyor. Küfürler, bana dokunmadı. Senin kaptanın bana gelmek için yalvardı. Ben hiçbir oyuncunu ayartmadım.
Ve Aykut Kocaman, Aziz Yıldırım ile Alex’in sert polemiğinin arasında adres gösterildiği anda konuşuyor;
-Fenerbahçe’de 4 sene geçirdim. Fenerbahçe Kulübü Başkanı ve Alex’le uzun süre beraberliğim oldu. Şu anki pozisyonum gereği ne söylemem gerektiği hakkında imtina etmekte fayda görüyorum. Bir tarafta Fenerbahçe Kulübü Başkanı, diğer tarafta karakteriyle ilgili bir şey söyleme hakkında sahip değiliz ama Fenerbahçeliler’in gözünde yüksek kalitede futbol sunmuş saygı duyulacak bir futbolcu. Dolayısıyla bir taraftan bir tarafı onaylamak şu an için doğru değil. Polemiği tekrar artırmak istemiyorum. Bizim kültürümüz çatışma kültürü. Fenerbahçeliler olarak biz kendi değerlerimizi korumak da imtina ediyoruz. Bir tarafı haklı veya haksız göstermekten ziyade değerleri korumakta fayda olduğunu görüyorum.