07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Espriden Linç Çıktı
Espriden Linç Çıktı

Espriden Linç Çıktı

Oyuncu Serra Yılmaz, CNN International kanalında yayınlanan, dünyaca ünlü televizyon programcısı Antony Bourdain’in sunduğu “Parts Unkown” programına konuk oldu.

Serra Yılmaz’ın, Bourdain’in “Türk olmak nasıl bir şey” sorusuna “Evet Türküm ama bu benim suçum değil” sözleriyle yaptığı şaka, yine sosyal medya lincine neden oldu.

Yılmaz gelen eleştirilerin ardından “Amerikalı ya da fransız, ya da herhangi biri bunun esprisini anlıyor ve gülüyor. Sadece bizler yanlış anlıyoruz” diye yazdı.

Ekşi Sözlük’te en çok konuşulan konulardan biri de bu oldu.

Paylaşılan yazılardan bazıları:

turuncupijama:
– ilginç bir durum. keşke paris’te doğsaydım, keşke asil bir romalı olsaydım arzusunda ama gerçekler malesef öyle işte: türkiye’de doğdun. senin de çilen bu utançla yaşamak. her yatağa girip kendinle başbaşa kaldığında lanet edersin neden türk doğduğuna artık..

elppas:
– annesinin babasının kemikleri sızlıyordur eminim. aynı kadın, fransa’daki dandik bir radyo kanalı kendiyle röpörtaj yaptı diye hava atmaya çalışıyordu bir ara etrafındakilere.

yazık lan kimin çocuğuysa.

benersin:
– akit zırvasıdır. serra’ya sallamadan önce biraz araştırın.

turkiye entelinin genel hali. ici bos, disi da ortama gore sekilleniyor.

ses yalitimi:
– bourdain’den canli seyrettim. bourdain ukalanin onde gidenidir, ama aptal degildir. yilmaz’in cevabina “ne alaka” tepkisi verdigini anlamak zor degil.

ruizaki:
– aktrol zırvası. velev ki dedi, kime ne? kadın türk olmaktan gurur duymaya mecbur mu?

hamiş: herşeye rağmen türk olmaktan gurur duyan biriyim.

misshippi:
– varsa ırkını değiştirme imkanı değiştirsin, utanmadığı bir ırka geçsin, eksilince üzülmüyoruz hiç farketmez gündeme gelmek için sacmalamasın.

arch tlg:
– siz de haklısınız. espriden anlamayanların vatanında yaşayanlar.
doğa, çiçekler, ne kadar güzel değil mi?

mpitt:
– insan seçemediği özelliğinden dolayı niye gurur duyar ? ben mesela bunu anlamam

elman da eksik olsun be kadin:
– türklerin serra yılmaz’dan utanmasından hicbir farkı yoktur. herkes fikrinde hürdür. bir tarafın daha kalabalık olması az olanın hürriyetini ortadan kaldırmaz.

it is a good day to die:
– kadin espri yapmis burada 100 kisi ciddiye almis tartisiyor. akil fikir.

yahu küçücük bir şakayı gurur meselesi haline getirmek neyin nesi?

electricities:
– hani sorarlar hangi takımı tutuyorsun diye, cevap veren de “övünmek gibi olmasın fenerbahçe” falan der sonar gülerler. ya da karşı taraf “olsun, üzülme”, “geçmiş olsun” gibi bişeyler söyler. herkes de güler.
aha o tarzdan bi espri işte, amma büyüttünüz.