07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Erdoğan “İstifa Ederim” Demişti
Erdoğan “İstifa Ederim” Demişti

Erdoğan “İstifa Ederim” Demişti

Paris’teki İklkim Konferansı’nda Rusya lideri Vladimir Putin bu iddiaları gündeme getirmiş, Erdoğan ise ispatlarsa istifa ederim demişti.Erdoğan ile Putin arasındaki bu duellonun üzerinden henüa iki gün geçmeden Rusya Putin’in iddialarına ilişkin görüntüleri yayınladı..

İşte Putin’in IŞİD petrollerine ilişkin o iddiaları ve Erdoğan’ın verdiği cevaplar;

Putin:Elimizde yeni kanıtlar var. Mesele, Suriye’deki Türkmen halkını savunmak değil. Türkmenler işin bahanesi. Uçağımızı bir daha emin oluyoruz ki Suriye’den İŞİD petrol kervanlarını rahatça Türkiye’ye girişini sağlamak için vurdular.

Erdoğan: Türkiye DAİŞ’ten (IŞİD) petrol alıyor yakıştırması ahlaki değil. DAİŞ(IŞİD) terör örgütünden petrol alan kişilerden bir tanesi Rus ve Suriye vatandaşı olduğu, Amerikan Hazine Bakanlığı tarafından söylenilen George Hasasi’dir. Bunu Amerikan Hazine Bakanlığı da açıkladı. Önce bunu açıklasınlar. İftiralarla bunlar yürümez.

Putin: Son günlerde ’emri Erdoğan vermemiş’ diyorlar. Bizim için bunun artık hiçbir önemi kalmadı.

 

Erdoğan: Bu uçakların içinde bir tanesi Suriye’dekilerin eline, diğeri de Türkmenlerin eline ölü olarak geçiyor. Biz daha sonra onlardan Hatay Valiliğimizin girişimiyle alıp Ankara’ya getirdik.

Putin: Rusya’da ve özellikle Kafkaslar bölgesinde bizimle savaşan teröristler çoğu zaman Türkiye’de peydahlanıyor. Burada Türkiye yönetimi himayesi altında bir süre saklandıktan sonra tekrar Rusya topraklarında belirerek terör eylemleri düzenliyor. Biz Türkiye yönetimiyle defalarca bu konuyu gündeme getirdik. Ama şimdiye kadar maalesef bu konuda da Türkiye’den yardım ve anlayış görmedik.

Erdoğan: İspatlarsan ben bu makamda durmam. Putin’e de bunu soruyorum: Sen o makamda durur musun?