07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Dilek Doğan İçin Ne Yazmışlardı: Yalan Medyası

Dilek Doğan İçin Ne Yazmışlardı: Yalan Medyası

Dilek Doğan’ın Polis kurşunuyla vurulduğu dava dosyasına giren operasyon görüntüleri ile ortaya çıktı. Dilek Doğan’ın vurulma anı ve sonrasında ortaya çıkanlar medyanın gerçek yüzünü de gösterdi. Peki havuz medyası ve diğer gazeteler olayı nasıl vermişti?

Akşam Gazetesi:
18-19 Ekim 2015
Şafak baskınında arbedede 24 yaşındaki Dilek D. ağır yaralandı
Terör operasyonunda çıkan arbedede vurulan Dilek D.nin canlı bombayla omuz omuza fotoğrafları çıktı

Habertürk
18 Ekim 2015
Baskında vuruldu
İstanbul DHKP-C operasyonunda Dilek D yaralandı

Takvim
18 Ekim 2015
Kokteyl Operasyon
Baskında Dilek Doğan sırtından yaralandı

Akit

20 Ekim 2015
Canlı bomba ile fotoğrafları çıktı!
İstanbul’daki DHKP-C operasyonunda yaralanan Dilek D’nin, 3 yıl önce kendini patlatan canlı bomba ile çekilmiş resimleri ortaya çıktı.

Star
18 Ekim 2015
Tezgahtar Değil Tezgah Çıktı
Dilek D DHKP-C operasyonunda yaralandı. Örgüt tezgahtar yaralandı yaygarası yaptı.Canlı bomba fotoğrafları tezgahı bozdu.

Star ayrıca Mustafa Çolakoğlu  imzasıyla “Canlı bomba ile fotoğrafları çıktı” haberi yaptı.

starrrdilekdogan

Vatan
19 Ekim 2015
Dilek Doğan Nasıl Vuruldu?
Dilek doğan operasyonda vurularak yaralandı. Emniyet aile fertlerinden M.D’nin polisin silahını almak isterken kaza oldu dedi

Sözcü
Sarıyer’deki terör baskınında çatışma çıktı
Dilek Canlı Bomba şüphesiyle vuruldu

sözcüdilek

Sabah
12.12.2015

Savcılık hem polisi hem aileyi suçladı
Sarıyer’de 2 ay önce DHKP/C operasyonu sırasında Dilek Doğan’ın (24) ölümüne ilişkin polis memuru Y.M. hakkında 26.5 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. İddianamede Y.M.’nin “ihmali davranışla kasten öldürme” suçunu işlediğini belirten savcılık, Doğan ailesi için de “polislere görevi yaptırmamak için direnme, kolluk kuvvetlerini yaralama” suçlarından soruşturma yürütüldüğünü belirtti.

Dilek Doğan’ın babası Metin Doğan Ne demişti
“Evimize 4 polis ayakkabılarıyla girdi. Kızımı vuran polise ‘galoş giyin’ dedik. Onlar da ‘giymeyiz’ dediler. Sonra silahı bize doğrulttu. Bir anda kızımı vurdular. Kızımı öldü zannettim. Polisler panikleyip dışarı kaçmaya başladılar. Evde kesinlikle bir çatışma olmadı. Kızımız vurulduktan sonra polislerle itiş kakış yaşadık. Benim beş tane çocuğum var. Dilek benim tek kızım. Umarım sağlığına kavuşur.”

infaz

Emniyet ne demişti;

“10.08.2015 tarihinde A.B.D. Başkonsolosluğuna yönelik DHKP/C terör örgütü tarafından gerçekleştirilen silahlı saldırının firari şüphelisi olan H.R.K. isimli şahsın yakalanabilmesi ve muhtemel başka bir silahlı eyleminin önlenebilmesi amacıyla 18.10.2015 günü 16 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenlenmiştir.

Hedef şahsın bulunabileceği adreslerden biri olarak değerlendirilen ve İlimiz Sarıyer İlçesinde bulunan bir adrese polis tanıtıcı yelekler giyilerek yeterli sayıda kuvvet ile gelinmiş, ikamet çevresinde gerekli çevre emniyeti alınarak söz konusu ikamete girilmiş, görevli arama ekipleri tarafından galoş ve eldiven giyilmek suretiyle usulüne uygun şekilde, aile fertlerinin ve hazurunun katılımıyla arama işlemine geçilmiştir.

Arama işleminin devam ettiği sırada aile fertlerinin çıkardıkları kargaşa ve aile fertlerinden olan M.D. isimli şahsın operasyon güvenliğini sağlamakla görevli personelin silahını elinden almaya çalışması esnasında yaşanan arbede sonucu ikamette bulunan D.D. isimli şahıs göğsüne isabet eden tek mermi girişiyle yaralanmıştır. Yaralı şahıs olay yerinde bulunanlar tarafından hastaneye intikal ettirilmiştir.”

lemanson