07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Davutoğlu’nun Oğlu Nakşi Cenazesinde
Davutoğlu’nun Oğlu Nakşi Cenazesinde

Davutoğlu’nun Oğlu Nakşi Cenazesinde

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun oğlu Mehmet Davutoğlu, Nakşibendi Şeyhi  Ahmet Palazoğlu’nun ölen eşi Nezahat Palazoğlu’nun cenazesine katıldı. Palazoğlu’nın cenazesi Bakanlar Kurulu kararıyla Hayreddin-i Tokadi Türbesi’ne defnedildi

Bolu’da, 2008’de Bakanlar Kurulu kararıyla Hayreddin-i Tokadi Türbesi‘ne defnedilen Nakşibendi Şeyhi Ahmet Palazoğlu’nun ölen eşi Nezahat Palazoğlu için Bolu Yıldırım Beyazıd Camii’nde cenaze namazı kılındı. Cenazeye Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun oğlu Mehmet Davutoğlu da katıldı. Palazoğlu’nun Cenaze namazını ‘Cübbeli Ahmet‘ olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü kıldırdı. Nezahat Palazoğlu’nun cenazesi, daha sonra cenaze arabasıyla Elmalık Köyü mevkisinde Hayreddin-i Tokadi Türbesi’ne götürüldü. Palazoğlu’nun cenazesi, Bakanlar Kurulu kararıyla türbeye eşi ve oğlunun yanında defnedildi.Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun oğlu Mehmet Davutoğlu, definde de yer alarak Nezahat Palazoğlu’nun mezarına toprak attı.

Kentte ‘Sürmeli Hoca’ olarak bilinen Nakşibendi şeyhi Ahmet Palazoğlu, Ocak 2008’de vefat ederek Bakanlar Kurulu kararıyla Hayreddin-i Tokadi Türbesi’ne defnedildi. Ahmet Palazoğlu’nun oğlu Ahmet Yekta Palazoğlu da 2013’te tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirmiş ve babasının yanında toprağa verilmişti.