07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Bu İşte Bir MİT Yeniği Var
Bu İşte Bir MİT Yeniği Var

Bu İşte Bir MİT Yeniği Var

Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani, Musul krizinin tırmandığı günlerde daha önceden planlanan programı çerçevesinde Ankara’daydı..Kürt liderin ilk durağı MİT oldu..

Türkiye ile Irak arasında yaşanan Musul- Başika kampı gerilimi sürerken, Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesud Barzani, öğle saatlerinde Ankara’ya geldi. Barzani’nin ilk durağı Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) oldu. Barzani, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile görüştü.

MİT’ten sonra Barzani Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile biraraya geldi. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre Beştepe’deki kabulde, terörle mücadelenin ve bu konudaki işbirliğinin bölgenin istikrarı açısından da önemli olduğu vurgulandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, DAİŞ ve PKK da dahil olmak üzere tüm terör örgütleriyle mücadele hususunda Türkiye’nin kararlılığına değinerek, DAİŞ’le mücadele konusunda Uluslararası Koalisyona sağlanan katkılar üzerinde de durduğu öğrenildi.

Barzani’nin bugünkü son durağı Çankaya Köşkü oldu. Ahmet Davutoğlu IKBY Başkanı Barzani ile bir araya geldi. Basına kapalı gerçekleştirilen kabul, yaklaşık 1,5 saat sürdü