07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Bu Fotoğrafta Çok Şey Var
Bu Fotoğrafta Çok Şey Var

Bu Fotoğrafta Çok Şey Var

Erdoğan için G-20 Zirvesi’nde en çok heyecanlandığı görüşme Obama görüşmesiydi. Ne de olsa uzun süredir bir araya gelemiyordu. Böyle uzun süreli ayrılıklar için “ Obama’nın sesini özlemişim” demişti. Şimdi G-20 için Antalya’ya gelen Obama ile buluştu.

obama-erdoğan1

Poz verilen fotoğrafların detayı çok şey anlatıyor. İkili fotoğrafta Obama’nın elini sıkmıyor. Okşuyor.

 

obama-erdoğan

Heyet fotoğrafının detayı ise daha da anlamlı. Erdoğan’ın heyetinde yeni sırdaşı Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu, eski sır küpü Hakan Fidan, Davutoğlu’na alternatif aday yapmaya çalıştığı Binali Yıldırım, damadı Berat Albayrak, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ve Mehmet Şimşek yer aldı. Bu isimlere tek tek bakınca Cumhurbaşkanı değil de Başkan Erdoğan mesajı taşıyor. Yine bu fotoğrafta yüzde 49.5 benim eserim ve tek lider benim diyor. Heyete katılan isimler Erdoğan’ın en yakınları ve sırdaşları. Bu fotoğrafta Davutoğlu’nun esamesi okunmuyor. Zaten Davutoğlu G-20 ile iyice taca çıktı. 2008’den beri başbakan düzeyinde katılım olan zirveyi bu kez Erdoğan tekeline aldı. Davutoğlu izole edildi.

Erdoğan Obama fotoğrafı sadece bir poz değil aynı zamanda bir meydan okuma. Bir gücün yanında varım gösterisidir…Bu fotoğraflar yeniden BOP eş başkanlığına terfi ödülüdür. Kanlı coğrafyanın yeni dizaynında küçük rollerle mutlu edilen bir siyasetçinin güce yakın olabilme kompleksinin dışa vurumudur

obama-erdoğan23