07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Bravo Doktor
Bravo Doktor

Bravo Doktor

Şırnak’ın Silopi ilçesine bağlı Başverimli Beldesinde aile hekimi olarak görev yapan Enes Başak, Beldede TEOG ve Üniversite sınavlarına hazırlanan öğrencilere matematik dersi veriyor.

Ocak ayında aile hekimi olarak göreve başlayan Doktor Enes Başak, çalıştığı sağlık ocağında kendisine soru sormaya gelen öğrenci sayısıyla başa çıkamayınca ders vermeye karar verdi.

doktor2

Sosyal medya hesaplarından yardım kampanyası başlatan Doktor Başak yeterli kaynak sağlayınca haftada bir gün için okul yönetimine başvurdu. Olumlu yanıt alınca da  bedava ders vermeye başladı.

Doktor Enes Başak ” Kullandığımız kaynak kitaplar tamamen daha önce yapmış olduğumuz yardım kampanyasında batıdan gelen yardımlardı. Haftanın bir günü, Pazar günü sabah 10’dan öğleden sonra 1’e kadar toplam 3 saat ders çalışıyoruz. İlerleyen dönemde bunu Cumartesi gününde yayıp her iki güne yaymaya çalışacağız. Şuanda 13 adet öğrencimiz var. Bazı günler bu sayı 15 ile 20’ye kadar da çıkabiliyor. Şuanda başlangıç seviyemiz 9. sınıf matematik olarak başladık. Bu öğrencileri peyderpey ilk olarak çalışmaya alıştırmak, çalışmayı öğretmek onlara. Akabinde bu öğrencileri LYS’ye hazırlamak. Şuanda ben bu köyde görev yapıyorum. Yalnız benim görev sürem burada dolup Silopi merkeze de geçebilirim. Başka bir yere geçtiğim zamanda ben bu kursları devam etmeyi düşünüyorum” dedi