07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Bir Bahçeli Bir Akşener
Bir Bahçeli Bir Akşener

Bir Bahçeli Bir Akşener

MHP Grup Toplantısı sonrası yaptığı açıklamada “MHP’deki genel başkan adaylarından biri Fethullah Gülen hareketinin siyasi figürü olarak MHP’de görevlendirme meselesidir” di,yen Bahçeli’ye yanıt 1 Kasım’da aday göstermediği Meral Akşener’den geldi.

İşte ikili arasındaki cemaat polemiği;

Devlet Bahçeli: “Olağanüstü kongre talepleri 1 Kasım’dan itibaren MHP’de bazı şahsiyetler tarafından gündeme getirilmiştir. Bunların demokratik hakkıdır. Daha çıkacak olan adaylar olduğu kanaatindeyim. Şu an 3 arkadaşımız genel başkanlığa talip olmuştur Bunlardan bir tanesi zaten aday olma imkanı yoktur, çünkü ihraç edilmiştir. Davası Yargıtay’dadır. Yargıtay sonuçlanıncaya kadar üyelik özelliği taşımaktadır. Bunların içinde birisi vardır ki, hepiniz göreceksiniz, Fethullah Gülen hareketinin siyasi figürü olarak MHP’de görevlendirme meselesidir. Bu da ne ona ne de başkasına fayda getirmez. Herkes aklını başına alsın

Meral Akşener: Eğer Devlet Bahçeli beni kastettiyse yadırgadım. Herkes bilir ki; hiçbir Cemaat, tekke ve grupla ilişkim olmaz veya irademi 3. kişilere teslim etmem. Zaten Cemaat diye bir şey kalmadı, dağıldı. Ömrümde ilk kez 1997’de Tansu Çiller’in görevlendirmesiyle Amerika’ya gittim.  Ondan sonra bırakın Pensilvanya’yı, Washington’a da New York’a da gitmedim.