02 Temmuz 2024 Salı
Ana sayfa » “Beyaz Toros”a Beraat
“Beyaz Toros”a Beraat

“Beyaz Toros”a Beraat

Şırnak’ın Cizre ilçesinde 1993-1995 yılları arasında meydana gelen 20 faili meçhul cinayetle ilgili olarak haklarında dava açılan, aralarında emekli Albay Cemal Temizöz ile Cizre eski Belediye Başkanı Kamil Atağ’ın da bulunduğu 8 tutuksuz sanık beraat etti

Güvenlik nedeniyle Eskişehir 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen “Cizre JİTEM davası”ında bugün karar duruşması vardı. Duruşmaya tamamı tutuksuz olan sanıklardan emekli Albay Cemal Temizöz, Cizre eski Belediye Başkanı Kamil Atağ ile Burhanettin Kıyak, Fırat Altın, Hıdır Altuğ ve Adem Yakin ile avukatlar katıldı. Sanıklardan Kukel Atağ ve Temel Atağ ise duruşmaya katılmadı.

Faili meçhul cinayetlere kurban gidenlerin yakınlarından bazıları bugünkü duruşmada Kürtçe tercüman aracılığıyla konuşarak sanıkların cezalandırılmasını istedi.

Gezi savcısı sanıkların beraatini istemişti

Geçen 18 Haziran’daki duruşmada Eskişehir’de gezi parkı protestoları sırasında yaşamını yitiren üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz’ın öldürülmesi olayını soruşturmasında da bulunan, Eskişehir 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi savcısı Hakan Ali Erkan mütalaasında “olaylarla ilgili kesin, inandırıcı ve vicdani kanaate uygun delil bulunmadığını” belirterek 8 sanığın ayrı ayrı beraatlarına karar verilmesini istemişti.

Sanık albay  JİTEM Davası’nı cemaate bağladı

Emekli Albay Cemal Temizöz ise savunmasını yazılı olarak mahkeme heyetine gönderdiğini söyledi. Savcının mütalaasına katıldığını belirten Temizöz şöyle davam etti:

“Yıllarca terör örgütü ve örgütlerle mücadele ettik. Tehditler altında yaşadık. Türk Silahlı Kuvvetleri subayı olarak yıllarca görev yaptım. Adaleti sağlayanlar, hakkımızda suçlamalar yapmışlardır. Paralel yapı ve bölücüler bu işte etken olmuştur. “

8 tutuksuz sanık için beraat kararı verildi

Eskişehir 2’nci Ağır ceza Mahkemesi heyeti sanıklar hakkında yeterli ve inandırıcı delil bulunmaması nedeniyle tüm suçlardan beraatlarına karar verdi.