07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Belek’te Sıkıyönetim… Sahil De Yasak!
Belek’te Sıkıyönetim… Sahil De Yasak!

Belek’te Sıkıyönetim… Sahil De Yasak!

Antalya’da devlet başkanlarının katılacağı G20 zirvesi için olağanüstü hal ilan edildi. Güvenlik önlemleri nedeniyle hayatın durduğu Antalya’da sahil polis baryerleri ile kapatıldı.Olası protestolarda gözaltılar için spor salonları cezaevine dönüştürüldü.Diş macunları bile sıkılarak kontrol ediliyor.

Antalya Polisi zirveyi protesto için Antalya’ya dünyanın değişik ülkelerinden 30 bin civarında eylemcinin gelmesini bekliyor. Zirvenin yapılacağı kırmızı bölgeye eylemcilerin karadan, havadan ve denizden gidebileceği tek yol dahi bırakılmazken, güvenlik güçleri eylemcileri nerede tespit ederse orada durdurmak üzere planlarını oluşturdu. Kalabalık gözaltılar için hem Antalya merkezde hem de Belek’in bağlı olduğu Serik İlçesi’nde birer spor salonu ‘gözaltı merkezi’ olarak belirlendi.
Yaptıkları çevre eylemleriyle ses getiren Greenpeace‘in de G20 zirvesinde eylem yapabileceği konuşuluyor. Eylemlerini son ana kadar büyük gizlilik içerisinde yürüten Greenpeace’nin Antalya’daki zirve nedeniyle ses getirecek bir eyleme imza atabileceği belirtiliyor.

Diş macunları bile güvenlik tarafından sıkılarak kontrol ediliyor 

Zirve boyunca Belek’te kalacaklar içinse arama daha uzun sürüyor. Valizler tek tek aranırken diş macunu dahi sıkılarak kontrol ediliyor. Belek’te parfüm gibi maddelerin ise ancak uçaklarda izin verildiği miktarda sokulmasına izin veriliyor. Gazeteciler ise beraberindeki dizüstü bilgisayar, fotoğraf makineleri ve kameralarını ikinci arama noktasında bir kez de polisin önünde çalıştırarak güvenlik açısından bir sıkıntı olmadığını ispat etmek zorunda.

Sahil’e inmek de Yasak 

Güvenlik önlemri çerçevesinde liderlerin konaklayacakları ve toplantıların yapılacağı Belek, ‘kırmızı bölge’ olarak belirlenirken, buradaki otellerin birbirleriyle sahil bağlantılarındaki geçiş noktaları denizin içine kadar polis barikatıyla kesildi. Bu otellerin deniz üzerindeki oturma alanlarına dahi sahilden geçiş noktasındaki merdivenler tahtalarına kadar söküldü.

sahil-kapalı  g20de-guvenlik-tedbirleri-denize-kadar-polis-barikati

Antalya Antalya olalı böyle zulüm görmedi

antalya

Olası eylemler için alınan güvenlik önlemleri Antalyalıları canından bezdirdi.Kapatılan yollar, polis kontrolleri ve trafik çilesi Antalya’da hayatı durma noktasına getirdi.

Sadece G-20 için kullanılacak Antalya Havalimanı ’ndan Belek ’e uzanan 27 kilometrelik yolda, öğle saatlerinde küçük bir prova gerçekleştirildi. Zirve boyunca trafik akışının tek şeritten verileceği güzergahta gidiş yolu G-20 dolayısıyla protokol yolu olarak ayrılırken, polis öğle saatlerinde yolun tek şeride düşürülmesinde izlenecek yolu belirlemek için Havalimanı kavşağından itibaren yolu trafiğe kapattı.