07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Başörtülü Olunca mı Bacı?
Başörtülü Olunca mı Bacı?

Başörtülü Olunca mı Bacı?

Manisa İl Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren cemaat operasyonunda gözaltına alınan kadınlara kelepçe takılması nedeniyle başlatılan soruşturma nedeniyle geçici olarak açığa alındı.

Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı’nın koordinesinde yaklaşık bir yıldır sürdürülen Cemaat Soruşturması kapsamında yapılan operasyonda gözaltına alınan şüpheliler arasındaki kadınlara kelepçe takılması tartışmalara neden olmuştu.

Tartışmalara neden olan uygulama için Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun talimatı soruşturma başlatılmıştı.
Soruşturma kapsamında İçişleri Bakanlığı tarafından İl Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren geçici olarak açığa alındı.

tayfur-erdal-ceren

Operasyona katılan diğer müdür ve amirlerin de soruşturmaya dahil edileceği belirtiliyor.

Ve öteki Türkiye;

Daha bir kaç ay önce İstanbul polisi Sarıyer’de “terör operasyonu” için Armutlu’ya operasyon yapmış, evlerine girdikleri 25 yaşındaki Dilek Doğan  “galoş giyin” dediği için çıkan tartışmada polis kurşunuyla öldürülmüştü.O polisler hala görevinin başında.

galpş-dilek--doğan

Polis: Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak!

1 Kasım seçimlerinden hemen sonra, Polis, Beyazıt’taki YÖK protestosunda Bianet muhabiri Beyza Kural’ı ters kelepçe takarak polis arabasına bindirmek istedi. Bu sırada polis, “Bundan sonra hiçbir şey eskisi gibi değil artık, bunu öğreteceğiz size” diye bağırdı. Polis Bianet muhabiri Beyza Kural’ın elinde olan gazeteci kimliğini de çekip kopardı.O görüntüler de medyada yer almıştı.