07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Havan Topu İddiası Var Ama Zafiyet Yok
Havan Topu İddiası Var Ama Zafiyet Yok

Havan Topu İddiası Var Ama Zafiyet Yok

Sabiha Gökçen Havalimanı’nda önceki gece meydana gelen patlamaya havan topu saldırısının neden olduğu öne sürüldü…Patlamada 2 kadın temizlik görevlisi yaralanmış, 30 yaşındaki Zehra Yamaç bütün çabalara rağmen kurtarılamamıştı…Olayla ilgili Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın yaptığı açıklama ise bilindikti: Zafiyet yok…

Sabiha Gökçen Havalimanı’nda apronda meydana gelen patlamada havalimanı çalışanlarından Canan Çelik Burgucu (33) kolundan, Zehra Yamaç (30) ise kafasından yaralandı. Yaralılar, Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Yaralılardan durumu ağır olan Yamaç, hayatını kaybetti.

Park halindeki bazı uçakların yolcu camı ve gövdelerinde de parça çarpmasından kaynaklanan hasar tespit edildi. Hasar gören uçak sayısının en az 5 olduğu öğrenildi. İstanbul Valisi Vasip Şahin, patlamanın sebebine ilişkin incelemelerin sürdürüldüğünü kaydetti.

İngiltere Büyükelçisi: Havan topu saldırısı yapıldığına ilişkin ifadelerden endişe duydum

İngiltere Büyükelçisi Richard Moore, patlama nedeniyle, Türkiye’ye ilişkin “Seyahat Tavsiyesi’ni güncellediklerini açıkladı. Moore, Twitter hesabından dün yaptığı açıklamada, “Bu sabah #SabihaGökçenHavalimanı’nda havan topu saldırısı yapıldığına ilişkin ifadelerden endişe duydum. Konuyla ilgili Türk yetkililer ile görüşerek bilgi almaya çalışıyoruz” dedi.

Yine bilindik açıklama: Zafiyet yok

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Sabiha Gökçen Havalimanı’nın güvenliği konusunda herhangi bir zafiyetin söz konusu olmadığını söyledi.

“Şu anda bir hükme varmak, yorum yapmak erken ama şunun bilinmesini isterim, havalimanının güvenliği konusunda herhangi bir zafiyet söz konusu değil” diye konuştu.

IRA Heathrow’a 3 kez saldırmıştı

Kuzey İrlanda’nın bağımsızlığı için savaşan İrlanda Kurtuluş Örgütü (IRA), 1994 yılının mart ayında Britanya’nın başkenti Londra’da bulunan Heathrow Havaalanı’nda havan toplu üç saldırı gerçekleştirmişti. Saldırıların politik olduğu yorumları yapıldı, IRA’nın amacının kimseye zarar vermek değil, barış görüşmeleri istediği yönde ilerlemeyen örgütün istediği an saldırabileceğini hatırlatmak istemesiydi.