07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Amiral Gemisi Havuza Battı
Amiral Gemisi Havuza Battı

Amiral Gemisi Havuza Battı

1 Kasım öncesi ilk kez AKP’ye yakın gazete ve televizyonlar için “Havuz Medyası’nın üçlü çetesi” başlığını kullanan Hürriyet Gazetesi 4 Kasım’da 1. Sayfadan “uzlaşalım” mektubu yayımladı. Ancak Erdoğan’ın o mektuba yanıtı sert oldu. Bugün de havuz medyası Hürriyet’le dalga geçerek tavır değişikliğini eleştirdi…
Hürriyet Gazetesi 22Ekim tarihli sayısında “Havuz Patronuna CHP’den Şok İddialar” manşeti kullanıldı. Haberin konusu Kalyoncu ailesine ait Zirve Holding’in enerji yatırımlarıydı.

hürriyet-havuzHürriyet Gazetesi’nin 22 Ekim tarihli manşeti

 

1 Kasım sonrasında ise yani AKP % 49 oyla seçimi kazandıktan sonra 4 Kasım’da Hürriyet Gazetesi bu sefer 1. Sayfasından bir mektup yayımladı. “Biat mektubu”nda daha önce Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim meydanlarına inmesini eleştiren gazete bu sefer, seçim zaferinde Erdoğan’ın ağırlığını ön plana çıkardı. Mektupta muhalefetin söylemlerine dikkat etmesi vurgusu da vardı, Hürriyet’in AKP hükümetinin atacağı her olumlu adımda yanında olacağı da…

hürriyet-biatHürriyet Gazetesi’nin 4 Kasım tarihli 1. sayfası

 

“Biat Mektubu” Saray’da beklenen karşılığı bulmadı.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan o “biat mektubu”nu yaktı.
”Paralel devlet adını verdiğimiz şer şebekesi, tüm imkanlarını Türkiye’nin kazanımlarına saldırmak için hareket etti. Kendilerini ülkemiz medyasının amiral gemisi olarak görenler de bölücü ve paralel örgütlerin bu ihanetine ortak oldular, destek verdiler. İş çevrelerinden bir grup da maalesef bu koroya katıldı.”

hurriyet mektup yandıErdoğan “Biat Mektubu”nu yaktı

 

“Biat Mektubu”na havuz medyasının tepkisi ise dalga geçmek oldu. AKP’ye yakın havuz medyası Hürriyet Gazetesi’nin yayımladığı o mektubu 1. Sayfadan gördü ama dalga geçti.

akşam1

takvim

star

akit

milat