07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Alllah Allah! Niye Yıkılmadı Bu Bina?
Alllah Allah! Niye Yıkılmadı Bu Bina?

Alllah Allah! Niye Yıkılmadı Bu Bina?

İstanbul Maltepe’de depreme dayanıksız olduğu düşünülen bir binanın yıkımına karar verildi. Yıkım Türkiye’de ilk kez patlayıcı ile gerçekleştirilecekti. Başbakanlıktan canlı izlenen yıkım istenilen şekilde sonuçlanmadı. Bina yıkılmayınca Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatmagül Demet Sarı kızdı ve yıkım programını terk etti. Binanın neden yıkılmadığı ise sonradan ortaya çıktı.

15 yıl önce yapılan 6 blok 240 daireden oluşan sitedeki 11 katlı Orkide Blok’un patlayıcıyla yıkılacağı günler öncesinden duyuruldu. Yıkımda Türkiye’de ilk kez patlayıcı kullanılmasına karar verildi.

Başbakanlık canlı izledi

Bir ilk olacak yıkım Başbakanlık’tan canlı izlendi. Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatmagül Demet Sarı ise yıkım bölgesindeydi…Program başladı, konuşmalar yapıldı ve yıkıma geçildi…

Depreme dayanıksız bina dinamite dayandı

Patlama gerçekleşti.Ancak binanın sadece bir kaç katı yıkıldı. Fiyasko üzerine Çevre Bakanı kızıp bölgeyi terk etti. Yıkımın neden gerçekleşmediği ise sonradan ortaya çıktı.

Patlayıcılar düzgün bağlanmadı 

Bina içine yerleştirilen kablo sisteminde yaşanan kopukluk nedeniyle bazı patlayıcıların patlamadığı vi 10’larca kilo patlayıcının bina içinde kaldığı öğrenildi. Şimdi bina içinde kalan patlayıcıların akibetinin ne olacağı merak ediliyor.

İşte fiyasko ile sonuçlanan binayı yıkama-ma anı;