07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Al Sana G-20 Adaleti
Al Sana G-20 Adaleti

Al Sana G-20 Adaleti

Antalya’da Belek turizm bölgesinde yapılan G-20 Zirvesi’ne, talep ve eleştirilerinin yazılı olduğu mektup götürmek için kent merkezinden yola çıkan Halkevleri ve Öğrenci Kolektifi’nin 4 üyesi, 3 kilometre yürüdükten sonra gözaltına alındı.Yine  G20 zirvesini protesto için Güllük caddesinde yürüyen gruba polis izin vermeyince arbede çıktı.Polis çok müdahale etti.Polis müdahalesi sonrası yaralananlar oldu.

 

Halkevleri üyeleri sabah saatlerinde, Attolas Heykeli önünde toplandı. Tarihinde ilk kez Antalya’nın ev sahipliğinde Türkiye’de gerçekleştirilen G-20 Liderler Zirvesi’nde liderlere iletilmek üzere hazırladıkları metmektubu okuduktan sonra mektubu iletmek için yürümeye başladılar.

G-20’nin yapıldığı 40 kilometre uzaklıktaki turizm merkezi Belek’e gitmek üzere yola çıkan 4 kişi, yaklaşık 2 kilometre sonra, eylemlerinin yasal olmadığı gerekçesiyle polis tarafından engellendi.

Oturma eylemi yapan grup üyelerine  polis müdahale etti. Gözaltına alınan 4 eylemci, polis minibüsüyle, daha önceden gözaltı noktası olarak hazırlanan Turgut Özal Spor Salonu’na götürüldü.

Antalya’ da G20 zirvesini protesto için Güllük caddesinde yürüyen gruba da  polis izin vermedi. Müdahale eden polise eylemciler havai fişekle karşılık verdi.Polisin sert müdahalesi  sonucu çok sayıda aktivist yaralandı.

G-20 gözaltı

g20-gözaltı

g20-protesto

g20-protwsto2