07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Adamlık Makamı
Adamlık Makamı

Adamlık Makamı

Uruguay eski Devlet Başkanı Jose Mujica, yeni kitabı “İktidarda bir kara koyun, saraysız başbakan Jose Mujica” kitabının tanıtım toplantısı için Türkiye’ye geldi.

Dünyanın en mütevazı devlet adamı olarak ünlenen Mujica‘nın İstanbul programı için CHP tarafından son derece mütevazı bir ağırlama yapılıyor.

Hürriyet’ten Zeynep Gürcanlı’nın haberine göre Mujica, İstanbul’daki 5 yıldızlı ultra lüks otellerde değil Taksim‘de 3 yıldızlı mütevazı bir otelde konaklıyor.

Uruguay‘da devlet başkanı olduğu dönemde makam aracı olarak eski model bir Wolkswagen araç kullanan Mujica ve eşi için İstanbul programında da aynı yol seçildi.

Mujica ve eşi, Türkiye’de oldukları dönemde makam aracı olarak 1973 model bir vosvos kullandı..

Mujica,Şişli’de düzenlenen basın toplantısında yine ders verdi…

Gelirinin yüzde 90’nı bağışladığının hatırlatılması üzerine , “Yaşamak için az şeye ihtiyacımız var. Bildiğim kadarıyla para ve zenginlik diğer dünyaya götürülemiyor. Yaşama bayılıyorum, onu satın alamazsınız ve elinizden gidiyor. Ülkemi ve halkımı çok seviyorum. Ben gidince geriye onlar kalacak ve mücadeleye devam edecekler. Parayı çok sevenlerin sanayi ve ticaretle ilgilenmesini ve bunun vergisini ödemeleri gerektiğini düşünüyorum. Siyaset para biriktirmek için değildir. Halka hizmet ederek kendini mutlu hissetmek içindir. Basit olmaktır ve halk gibi olmaktır, sıradan bir vatandaş gibi olmaktır” ifadelerini kullandı.