07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » 2 Duruşma 3 Tahliye
2 Duruşma 3 Tahliye

2 Duruşma 3 Tahliye

Nokta dergisinin yöneticisi Cevheri Güven ile sorumlu yazı işleri müdürü Murat Çapan Tahliye edildi. İki gazeteci  ”Türkiye iç savaşının başlangıcı” başlığı nedeniyle 2 aydan fazladır cezaevindeydi. Öte yandan Van’da sosyal medya paylaşımları nedeniyle tutuklanarak cezaevine konulan JİNHA muhabiri Vildan Atmaca hakkında da tahliye kararı verildi.

Nokta Dergisi yöneticileri tahliye edildi

İstanbul 8. Sulh Ceza Hâkimliği’nce, ”Türkiye iç savaşının başlangıcı” başlıklı kapak nedeniyle “Türkiye Cumhuriyeti hükümetine karşı silahlı isyan” suçundan tutuklanan Nokta Dergisi yöneticisi Cevheri Güven ile sorumlu yazı işleri müdürü Murat Çapan bugün yine hakim karşısına çıkarıldılar. Daha önce TCK 214/1 ‘le suçlanan iki gazeteci ve avukatları Fikret İlkiz mahkemeey geldikleri,nde haklarındaki soruşturanın 313/1 olduğunu öğrendiler. Bu durum mahkeme salonunda tartışmalara neden oldu. Mahkeme 2 gazetecinin tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edilmesine karar verdi.

Sosyal Medya paylaşımları nedeniyle tuklanan JİNHA muhabiri de serbest bırakıldı

Van’da bir buçuk ay önce haber takibi yaparken gözaltına alınıp sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek tutuklanan JİNHA muhabiri Vildan Atmaca tahliye edildi.

Gözaltına alındıktan sonra sosyal medya hesapları incelenerek iddianameye ‘delil’ olarak giren Atmaca, savunmasında, “Bugün ben başka bir olaydan dolayı gözaltına alındım. Daha sonra Emniyet’te ifade vereceğimiz sırada delil elde edilerek önüme Facebook ve Twitter kayıtları sunulmuştur. Benimle birlikte gözaltına alınan görevli memura mukavemet suçundan dolayı diğer arkadaşlar serbest bırakılmıştır ancak benim bu paylaşımlardan dolayı ayrıca ifadem alınmıştır” diye konuşmuştu.