07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » 16 Maddede RTE’nin IŞİD Karnesi
16 Maddede RTE’nin IŞİD Karnesi

16 Maddede RTE’nin IŞİD Karnesi

Türkiye Ortadoğu’yu kan gölüne çeviren IŞİD’e  destek veriyor mu? MİT tırları ile başlayan tartışma dünyanın da gündeminde.İşte 16 Madde ile bu tezi güçlendiren olaylar silsilesi;

1-  Ocak 2014’te  Adana ve Mersin’de yardım malzemesi taşıdığı belirtilen TIR’lar durduruldu.

TIR’lardan yardım malzemesi yerine mühimmat ve silah çıktı.Savcılık silahların IŞİD’e gönderildiğini açıkladı.Operasyonu yapan savcılar ve askerler gözaltına alındı.

mit_tirlari_sorusturmasinda_sicak_gelisme_1431057720_0778

2- ABD 2014 “Terörizm Ülkeler Raporu”nda Türkiye’nin, IŞİD’e katılmak için ana geçiş yolu olduğu belirtildi.

Raporda IŞİD’in Türkiye bağlantılarına geniş yer verildi.  Türkiye “lokasyonu, uluslararası ulaşımdaki merkezi rolü ve Suriye ve Irak’la olan uzun sınırı nedeniyle, yabancı savaşçılar için ana yol olarak kaldı” denildi. Rapordaki değerlendirmeler arasında, Almanya ve Avustralya’daki Türk kökenli kişilerin IŞİD bağlantıları ve Cibuti’de Türklerin de öldüğü, El Kaide bağlantılı saldırılara ilişkin bilgiler yer aldı.

3- Akçakale sınırında IŞİD militanları Türk askerinin 10 metre yakınındaydı.

O anlardaki IŞİD militanlarının rahatlığı  objektiflere de yansıdı.

 akçakale3

4- Türkiye’de yakalanan IŞİDçilerin iadesi için özel yasa çıkarıldı

17 Nisan günü TBMM ‘de kabul edilen tartışmalı MİT yasası, Türkiye’de tutuklu olan IŞİD militanlarının iadesi ve bu konuda yapılacak ‘takas” için de kapı açtı. ”Türk vatandaşları hariç olmak üzere, tutuklu veya hükümlü bulunanlar, millî güvenliğin veya ülke menfaatlerinin gerektirdiği hâllerde Dışişleri Bakanı’nın talebi üzerine, Adalet Bakanı’nın teklifi ve Başbakan’ın onayı ile başka bir ülkeye iade edilebilir veya başka bir ülkede tutuklu ve hükümlü bulunanlar ile takas edilebilir.”

5- Niğde’de bir polis, bir jandarma ve sivil bir vatandaşın öldürüldüğü IŞİD saldırısına ilişkin davada yaşananlar hafızalara soru işareti olarak kazındı.

 niğde2

“Jandarmayı öldürerek sevap işledim” diyen Çendrim Ramadani dahil 3 sanık  Niğde Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen dava duruşmasına katılmadı .  Türkiye’nin Musul Başkonsolosluğu’na yapılan baskında IŞİD tarafından rehin alınan 49 kişinin “serbest bırakıldığı” tarih olan 20 Eylül’den sonra IŞİD’çiler, güvenlik nedeniyle mahkemeye getirilmedi. Segbis adı verilen sistemle, duruşma salonuna büyük bir ekrandan bağlandılar. Dava sırasında mahkeye yansıyan canlı görüntülerde Sadece bir sanık “net” olarak görülürken, üç sanığın görüntüsü “fluydu” ve başlarını öne eğdikleri için gerçekten onlar olup olmadığını anlamak mümkün olmadı.Sanıkların varlığına ilişkin tek bilgi, Alman vatandaşı olan Benjamin Xu’nun, 5 Kasım’da Alman Büyükelçiliği görevlileri tarafından ziyaret edilmesi..Ayrıca, bu üç IŞİD militanın ikisinin üzerinde telefon numaraları bulunan Heysem Topalca ise hala aranıyor ve hala “gizli eller” tarafından korunuyor.

6-Bilal Erdoğan IŞİD için Japonya başbakanı ile görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın, IŞİD tarafından kaçırılıp daha sonra idam edilen iki Japon rehine için 4 Şubat günü 3 dakikalığına Japonya Başbakanı Şinzo Abe ile görüştüğü açıklandı.

7- İkisi polis 11 kişinin katledildiği Charlie Hepdo saldırısını gerçekleştiren Koachi kardeşlerin arkadaşlarının Türkiye’de oldukları anlaşıldı.

 

fft81_mf3125271

Kayseri Genç Müslümanlar Derneği, Fransız mizah dergisi Charlie Hebdo’da Hz. Muhammed’in karikatürünün yayımlanmasını kınarken, dergiye baskın düzenleyip katliam yapan Cherif ve Said Kuaşi’ye sahip çıkıldı ve “Müslümanların yüzünü ağarttılar” denilerek övüldü.

 8-  Mürşitpınar’da Işid ve YPG çatışmaları sıraında TMO silolarında mevzilenen IŞİDçiler buradan Kobani’deki YPGlilere ateş açtı.

images

Kasım 2014’te IŞİD Mürşitpınar Sınır Kapısı’nda iki ayrı intihar saldırısı düzenledi.YPG ile IŞİD arasında silahlı çatışma yaşandı. YPG kaynakları intihar saldırısında kullanılan araçların Türkiye tarafından girdiğini iddia etti.Yine aynı kaynaklar IŞİDçilerin Türkiye tarafında TMO silolarına saklanarak buradan ateş açtıklarını iddia etti.Şanlıurfa Valisi İzzettin küçük IŞİD militanlarının Türkiye tarafında olduğunu kabul etti. Başbakanlıktan yapılan açıklamada intihar saldırısında ullanılan araçların Türkiye’den girdiği yalanlandı.

9- Türkiye’nin Musul Konsolosluğundan IŞİD tarafından rehin alınan 49 kişinin serbest bırakılması hükümet tarafından “MİT’in stratejik operasyonu” olarak açıklandı.Ancak IŞİD’çi kaynaklar rehinelerin IŞİD lideri  Bağdadi’nin emriyle bırakıldığını duyurdu.

 

Doktor 

IŞİD’e yakınlığıyla bilinen Takva Haber adlı sitede yapılan açıklamada:””Rehineler bizzat halifenin emriyle Türk hükümetinin İslam Devleti karşıtı koalisyona girmeyeceği açıklamasından sonra serbest bırakıldı” denildi.

10. IŞİD destekçisi Muhammed El Ureyfi Uzungöl’de Cuma hutbesi verdi

Trabzon Uzungöl camisinde Ekim 2015’te   Suriyeli muhalifleri desteklediği bilinen Suudi Arabistanlı vaiz Muhammed El Ureyfi Cuma hutbesi verip namaz kıldırdı. Tepki üzerine Diyanet konuyla ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı.

 

 suud müftü uzungöl

11- New York Times: Türkiye IŞİD’e destek veriyor.

ABD’nin saygın gazetelerinden New York Times, Türkiye’nin radikal Selefi Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütünün militanlarının sınırlarından geçmesine ve silah taşımasına müsaade ettiğini yazdı.

 12- IŞİD’in yayın organı Takva Haber’den Ahmet Davutoğlu’na övgü

IŞİD’in “terörize bir örgüt” olmadığını “öfke topluluğu” olduğunu ileri süren Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’na IŞİD’in Türkiye medyasından övgü geldi. IŞİD’in yayın organı Takva Haber, “Dışişleri Bakanı’nın açıklamaları, İslam Devleti gerçekliğini ve arkasındaki halk gücünü bir kez daha ortaya koydu” şeklinde memnuniyetini dile getirdi.

13- IŞİD’e yakınlığıyla bilinen takvahaber.net,  İstanbul’daki IŞİDçilerin düzenlediği bayram etkinliğine ilişkin görüntüleri yayımladı.

 

isid-yanlilarindan-istanbulda-bayram-etkinligicc0bd08c170f6a26f5e4     ocalanin-avukati-tanrikulu-bayramlasanlari-isidci-ilan-etti-h1406734453

Kılınan bayram namazının ardından cihad çağrısı yapılırken vaiz,  “Rabbim bizi hakkıyla cihad yolunda savaşlardan eylesin. Allah’ım cihad eden ve sabreden mücahidlere yardım et, onları zafere ulaştır. Onların atışlarını isabete ulaştır” dedi.

14.  İstanbul Fatih’te Sultanahmet Turizm Şube Müdürlüğü’ne intihar saldırısı düzenleyen Rus uyruklu Diana Ramazova’nın IŞİD bağlantılı olduğu tespit edildi ama Türkiye ayağı hala deşifre edilemedi.

sultanahmet          

6 Ocak 2015’te İs­tan­bul Sul­ta­nah­me­t’­te  Tu­rizm Şu­be Mü­dür­lü­ğü­’ne dü­zen­lenen ­ bom­ba­lı sal­dı­rıy­la bir po­li­si şe­hit olmuş bir po­li­side ya­ra­lanmıştı.­ Saldırıya ilişkin Çe­çen asıl­lı Rus pa­sa­port­lu 18 yaşındaki Dia­na Ra­ma­zo­va­’nın, Musul’da öldürülen IŞİD militanı eşinin intikamı için bu saldıryı gerçekleştirdiği dışında bir bilgiye ulaşılamadı.Saldırganın Türkiye’ye nasıl girdiği, kimlerle irtibat kurduğu, nerede kaldığı hala gizemini koruyor.

15-  31 kişinin hayatını kaybettiği ve 104 kişi de yaralandığı Suruç saldırısı

Saldırıyı IŞİD militanı Türk asıllı Abdurrahman Alakuş gerçekleştirdi. Alakuş Adıyaman’daki Dokumacılar grubu üyesiydi. IŞİD’e  adam kazandırıldığı ileri sürülen İslam çay ocağını Şeyh Abdurrahman Alagöz’ün ağabeyi Yunus Emre Alagöz’ün işlettiği öğrenildi.
Terör nitelikli kayıp şahıs olarak aranan iki kardeşten yaklaşık 6 aydır haber alınamıyordu. Şoförlük yaptığı belirtilen baba Zeynal Abidin Alagöz’ün yaklaşık 2 ay önce İl Emniyet Müdürlüğüne, iki çocuğu hakkında kayıp başvurusu yapmıştı.

16-  Ankara’da Barış Mitingi’en İntihar saldırısı..Saldırıda 102 kişi hayatını kaybetti.Bakın saldırgan kimdi?

fft99_mf6151119

Ankara katliamını düzenleyen intihar eylemcilerinden biri Suruç’un faili  Şeyh Abdurrahman Alagöz’ün kendisiyle birlikte hakkında kayıp ilanı verilen ağabeyi Yunus Emre Alagöz’dü. Kardeşler Adıyaman’daki Dokumacılar grubu üyesiydi. Bu gruba ilişkin Suruç katliamı olmasına rağmen doğru düzgün operasyon yapılmadı..Dokumacılar canlı bomba oluyor, nedeni ise Türkiye vatandaşı olmaları.Sebebi ise Türkiye’ye rahat gidip gelmeleri ve bölgeleri iyi bilmeleri. Yani herkesin bildiği bu bilgiler devlette olmasına rağmen hiç bir önlem alınmadı.