Gazeteport

İmamdan Al Haberi

İran’da Cuma namazı hutbelerinde Türkiye’nin bölge politikaları eleştirildi.. Hutbelerde, Türkiye’nin Irak’ta asker bulundurması, Türkiye’nin Rus uçağını düşürmesi ve Türk makamlarının İran’la ilgili ifadeleri eleştirildi.
İşte o hutbelerden örnekler;
Tahran Cuma imamı Hüccetül İslam Kazım Sadıki: “Bunu kınıyoruz. Türk makamları düşmanı sevindiren ve kendi devletlerini zayıflatacak bu tip hareketlerden vazgeçmeliler “

Hamedan kenti imamı Ayetullah Muhammedi:  “Türkiye, Rus uçağını hedef alarak kendini sefalete düşürdü”

Gazvin kenti imamı Ayetullah Abdülkerim Abidini: “Türk makamlarının İran’la ilgili kullandığı ifadeler, Ankara’nın yaptığı yanlışların devamıdır. Türkiye, daha Rusya yanlışını düzeltmeden başka yanlış hareketler başlatmıştır ve bundan pişman olacaktır”

Reşt kenti imamı Hüccetül İslam Gulamrıza Şefizade:”Bölge yeni olaylara gebe gibi görünüyor. Özel dikkatle Batının planları suya düşürülmeli”

Mahellat kenti imamı Hüccetül İslam Mehdi Rebani: “Rusya düşürülen uçağı konusunda soğukkanlı davranmasaydı bölge ateş çemberine dönüşürdü. Türkiye’nin Musul’da asker bulundurması ise IŞİD’i desteklemeye yöneliktir ”

Zencan kenti imamı Ayetullah Ali Hatemi: “Ankara macera aramaktan vazgeçmeli. Türkiye bu tip faydasız eylemlerle bölgedeki Direniş Cephesi’ni zayıflatıyor”

Kaşan kenti imamı Ayetullah Namazi: “Türkiye’nin Irak topraklarında tank ve birlik bulundurması, ABD ve İngiltere’nin planladığı bir komplodur ”

Kerec kenti imamı Hüccetül İslam Hamedani:Cuma hutbesinde Türkiye’nin Irak’ı parçalamak istediğini öne sürdü.

İran’da il merkezlerindeki Cuma imamları bizzat ülke lideri Ayetullah Ali Hamaney tarafında atanıyor . Liderin ildeki temsilcisi konumunda olan imamlar, Hamaney’i temsilen hutbe verir.

 

Exit mobile version