Gazeteport

Kedi Evi Cinayeti! 

İddialara göre İstanbul Kadıköy’de 49 yaşındaki psikolog Alper Engeler oturduğu apartmanın yakınlarındaki Ağabey Sokak’taki kaldırıma tahtadan kedi evi kurdu. Kedi evine karşı çıkan komşusuyla tartışan Engeler bıçaklanarak öldürüldü.

Alper Engeler’in arkadaşlarının iddiasına göre;  Alper Engeler oturduğu apartmanın yakınlarındaki Ağabey Sokak’taki kaldırıma tahtadan kedi evi kurarken bir komşusu ile tartışmaya başladı.  sözlü olarak başlayan tartışma daha sonra kavgaya dönüştü. Engeler tartıştığı komşusu tarafından bıçaklandı. Olay yerine çağrılan ambulansla hastaneye kaldırılan Engeler yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdi.
Sozcu.com.tr’nin haberine göre, Alper Engeler’in bir arkadaşı “Kedileri çok severdi… Kar altında kalmasınlar diye onlara kaldırıma kurmak için tahtadan kedi evi almış. Onu kurarken bir komşusu ile tartışmaya başlamış ve bıçaklanmış. Çok üzgünüz. Bıçaklayan şahıs polis ekiplerince gözaltına alınmış” dedi.

Katil Acıbadem’de yakalandı

Saldırgan olaydan saatler sonra polis ekipleri tarafından Acıbadem’de gözaltına alındı. Gözaltına alınan katili emniyetteki sorgusu sürerken, polis, “Şahısların arasında daha önceye dayanan bir husumet olduğunu değerlendiriliyor” dedi. Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

 İHA ise psikoloğun öldürülmesini gürültü kavgası diye servis etti

Alper Engeler’in arkadaşlarının iddiası ise farklıydı..

Psikolog  Alper Engeler facebook hesabından son olarak Üsküdar’daki kedi evi tartışmasına ilişkin görüntüleri paylaşmış

İstanbul Psikoloji Enstitüsü sitesinde Kedi evi tartışması yüzünden öldürüldüğü ileri sürülen Yrd. Doç. Dr. Alper Engeler için “Türkiye’nin en gözde akademisyen ve terapistlerinden olup, İstanbul Psikoloji Enstitüsü’nde yönetici ve eğitimci pozisyonundadır. Sınırlı sayıda yetişkin danışanla varoluşçu terapi ilkeleri ile çalışmaktadır. ” deniliyor

Sitede Yrd. Doç. Dr. Alper Engeler’in özgeçmişi kendi ağzından şöyle anlatılıyor:

“İstanbul’da doğdum. İlk, Orta ve lise eğitimimi İstanbul’da tamamladım. İstanbul Üniversitesi Psikoloji bölümünden psikolog unvanı ile mezun oldum. Mezuniyetten sonra Adli Tıp Enstitüsünde yüksek lisans çalışmalarıma başladım. Yüksek lisansım sürerken açılan bir sınavı kazanarak yurt dışında lisansüstü eğitim için burs kazandım ve Abant İzzet Baysal Üniversitesi, Psikoloji bölümü Uygulamalı Psikoloji Ana bilim dalına (Klinik) araştırma görevlisi olarak atandım. Atamadan kısa bir süre sonra üniversite adına A.B.D.’ye gönderildim. A.B.D.’de kısa süreli bir dil eğitiminin ardından Klinik psikoloji alanında yüksek lisans çalışmalarına başladım. Chicago’daki Roosevelt University’de yüksek lisans programında tüm dersleri tamamladım ve Türkiye’ye döndüm. Roosevelt University’de hem zekâ testleri hem de projektif testler konusunda öğrenim gördüm. Eğitimini görmüş olduğum projektif testler şunlardır Rorschach Entegratif Exner sistemi, TAT, Goodenogh adam çiz testinin çeşitli varyasyonları ve bunların Rorschach ve TAT ile birlikte raporlanması, Cümle tamamlama testi, erken hatıralar testi; eğitimini gördüğüm objektif testler arasında WAIS-R, WISC III ve MMPI 2 vardır. Ayrıca insancıl ve psikodinamik terapi, grup terapisi gibi terapi formlarını da öğrendim ve bu benim kariyerimde belirleyici oldu.
Türkiye’ye döndükten sonra hem Abant İzzet Baysal Üniversitesinde hem de İstanbul Üniversitesi, Adli Tıp Enstitüsünde araştırma görevlisi olarak çalıştım. Hem yüksek lisans hem de doktora çalışmalarımı Adli Tıp Enstitüsünde tamamladım. Yüksek lisans ve doktora çalışmalarım Antisosyal Kişilik Bozukluğu ve psikopati üzerinedir. Şimdiye kadar bir kaç üniversitede başta klinik dersleri olmak üzere çeşitli dersler verdim. Mecburi hizmetim bittikten sonra 2010 yılında istifa ederek ayrıldım ve İstanbul Arel Üniversitesinde çalışmaya başladım. 2011 yılında İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi kadrosuna katıldım. İlk önce Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık ana bilim dalında kurucu öğretim üyesi olarak çalıştım. Daha sonra Psikoloji Bölümünü kurdum ve Psikoloji bölümünde öğretim üyesi olarak hizmet verdim. 2012-2013 yılları arasında İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcılığı görevini yürüttüm. 2013 yılında İstanbul Psikoloji Enstitüsünü kurdum. 2014 yılında İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesinde Psikoloji (%30 ingilizce) programını kurarak, bu üniversitede üçüncü bölümümü kurmuş oldum. 1 Eylül 2015 tarihinde bu üniversiteden ayrıldım ve Nişantaşı Üniversitesi, Psikoloji Bölümüne geçtim. 22 şubat 2016 yılında Nişantaşı üniversitesi’den istifa ederek ayrıldım ve tüm zamanımı İstanbul Psikoloji Enstitüsü ayırmaya başladım. Araştırma ve çalışma konularım kişilik, kişilik bozuklukları ve içgörü terapileridir. Düzenli olarak verdiğim veya benim tarafımdan açılan dersler/Kurslar ise Kişilik, İnsancıl-varoluşçu psikoloji, Psikodinamik Psikoloji, Psikoterapi teorileri, grup psikoterapisi, ve fizyolojik psikoloji dersleridir. İstanbul Psikoloji Enstitüsü’nde Kişilik Bozuklukları, İnsancılVaroluşçu Psikoterapi, Suç Psikolojisi, Psikopati ve Antisosyal Kişilik Bozukluğu, TAT ve CAT projektif testler eğitimi, Borderline Kişilik Bozukluğu kurslarını defalarca açtım. Halen İstanbul Psikoloji Enstitüsü’nde yönetici-koordinatör ve Psikolog Dr. olarak çalışmaktayım. Tüm zamanımı İstanbul Psikoloji Enstitüsü’nün faaliyetlerine ve yazmakta olduğum iki kitaba ayırmaktayım.”

 

Exit mobile version