Gazeteport

“FETÖ” İmamı Olduğunu Emniyet de, Jandarma da Biliyormuş

FETÖ’nün “hava kuvvetleri imamı” Adil Öksüz’ün serbest bırakılmasına ilişkin başlatılan soruşturma tamamladı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın ,Ankara 23’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilen iddianamede 13’ü asker, 14’ü Emniyet Genel Müdürlüğü personeli ve 1’i Başbakanlık müşaviri olarak görev yapan toplam 28 şüpheli yer alıyor. İddianamede adı geçen Başbakanlık Müşaviri  Ali İhsan Sarıkoca’nın Nisan ayında görevden alındığı ancak hala ihraç edilmediği iddia ediliyor.

“FETÖ” İmamı Olduğunu Eeniyet de, Jandarma da Biliyormuş

Soruşturma kapsamında 4 şüpheli hakkında “silahlı terör örgütü üyesi olmak”, “silahlı terör örgütü adına suç işleme”, “görevi kötüye kullanma”, “suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme” ve “suçluyu kayırma” suçlarından dava açıldı. Öte yandan 21 şüpheli hakkında “görevi kötüye kullanma”, “suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme” ve “suçluyu kayırma suçlarından” kamu davası açıldı. Ayrıca 2 şüpheliye de “silahlı terör örgütüne üye olma”, “görevi kötüye kullanma”, “suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme” ve “suçluyu kayırma” suçlamaları yöneltildi. Bir şüpheli hakkında ise “Örgüt üyesi olmamakla birlikte örgüt adına suç işleme” ve “suçluyu kayırma” suçlamalarından kamu davası açıldı.

Müşavir karakolda Öksüz ile görüşmüş

Hazırlanan iddianameye göre; Başbakanlık Müşaviri Sarıkoca Kışla Jandarma Karakolu’na gelerek Adil Öksüz’le görüştü. Yine iddianameye göre; Başbakanlık Müşaviri Ali İhsan Sarıkoca’nın 17-25 Aralık sürecinden sonra FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütünün elebaşısı tarafından Bank Asya’nın kurtarılması amacıyla çağrı yaptığı dönemde, 2014 yılı Ocak ayında 21.930.00 TL Bank Asya’ya para yatırdığı anlaşıldı.

İşte o iddianameden ilgili bölüm;

“2014 yılında Bank Asya’ya para yatırdı”

“(…) Şüpheli Ali İhsan Sarıkoca’nın 15/07/2016 tarihinde Başbakanlık Müşaviri olarak görev yaptığı, 17-25 Aralık sürecinden sonra FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütünün elebaşısı tarafından Bank Asya’nın kurtarılması amacıyla çağrı yaptığı dönemde, şüphelinin 2014 yılı Ocak ayında 21.930.00 TL Bank Asya’ya para yatırdığı,

Gözaltındayken Adil Öksüz ile görüştü

Şüphelilerden Serter Koçak’ın, Adil Öksüz’ün FETÖ’nün mahrem imamı olduğunu öğrendikten sonra bu konuyu Cumhuriyet Başsavcılığına ya da İl Emniyet Müdürü ya da İl Valisine bilgiyi hemen ulaştırılması için gerekli çabayı sarf etmeden Adil Öksüz’ün FETÖ’nün imamı olduğunu emniyet ya da jandarma bünyesinde görev almayan şüpheli Ali İhsan Sarıkoca’ya bildirdiği ve Ali İhsan Sarıkoca’nın Kışla Jandarma Karakoluna geldiği, Ali İhsan Sarıkoca’nın Emniyet ya da Jandarmada kolluk olarak görevli olmamasına rağmen Kışla Jandarma Karakoluna gelip Adil Öksüz ile görüştüğü, Adil Öksüz ile görüştükten sonra Adil Öksüz’ün FETÖ’nün imamı olduğunu öğrendiği, görevi ve yetkisi olmadığı halde Kışla Jandarma Karakoluna gelerek Adil Öksüz ile görüşmeler yaptığı ve bu konuda Adil Öksüz’ün Kışla Jandarma Karakolundan İl Emniyet Müdürlüğüne getirilmesini sağlamayan Serter Koçak ile çok sayıda telefonda görüşmeler yaptığı, 17/07/2016 tarihinde karayolu ile Ankara’dan İstanbul’a doğru hareket ettiği, Adil Öksüz adliyeden serbest bırakıldıktan sonra 18/07/2016 tarihinde saat 08:04’de Ankara Esenboğa Havalimanı’nda telefon görüşmesi yaptığı ve havayolu ile İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’na gittiği, Adil Öksüz’ün telefonunun 18/07/2016 tarihinde saat 11:10 ve saat 22:48’de İstanbul/Üsküdar baz istasyonundan hizmet aldığı, 18/07/2016 tarihinde şüpheli Ali İhsan Sarıkoca’nın telefonunun da İstanbul ili Beyoğlu ilçesi baz istasyonundan hizmet aldığının tespit edildiği, şüpheli Ali İhsan Sarıkoca’nın üzerine atılı Örgüt Üyesi Olmamakla Birlikte Örgüt Adına Suç İşleme ve Suçluyu Kayırma suçlarını işlediği anlaşıldığından şüphelinin eylemlerine uyan; TCK.md. 220/6 delaletiyle TCK.md.314/2, 3713 Sayılı TMK.md.3, TMK.md.5/1, TCK.md.53/1, TCK.md.283/1, TCK.md.283/2, TCK.md.53. gereğince CEZALANDIRILMASINA karar verilmesi (…)”

Müşavir karakol ziyaretini böyle anlattı

İddianameye göre; Başbakanlık Müşaviri Sarıkoca kendisini şöyle savundu:

“Ben şuanda Başbakanlık’ta Başbakanlık müşaviri olarak görev yapmaktayım. 15/07/2016 tarihinde de aynı görevi ifa etmekteydim.

Ben darbe gecesi saat 03:00’ten sonra Kahramankazan İlçesindeydim. İlçe Belediye Başkanı ile beraber darbeye karşı ne yapabiliriz ve sürekli bununla ilgili çalışmalar yapıyorduk.

16/07/2016 günü saatini tam hatırlamadığımı ancak öğlene doğru emniyetten tanıdığım olan Serter Koçak beni cep telefonumdan aradı. Serter Koçak benim aile dostum olduğu için o gece sadece bir kez görüştük, kendisine ne olduğu konusunda endişelerim vardı, Serter Koçak’ta bunu düşünmüş olacak ki telefonla beni aradı. Kahramankazan’a görev için geleceklerini telefonla bana söyledi. Daha sonra ikindi namazının hemen akabinde Serter Koçak’ı ben aradım, neredesin diye sorduğumda kendisi bana Kışla jandarma karakolunda olduğunu söyledi, bunun üzerine bende yanına yani Kışla Jandarma Karakoluna gittim.

FETÖ imamı olduğunu söylediler

Karakola saat 17:30-18:00 sıralarında vardım. Karakol bahçesine geçtiğimde orada karakol binasının önünde darbeciler sıraya dizilmiş vaziyette bulunuyordu. Karakolun bahçesinde Serter Koçak ile konuşmaya başladık, konuşmamızda Serter Koçak bana darbecilerden birisinin yardımcı doçent olduğunu ve FETÖ’nün imamı olduğunu söyledi. Ben sabaha kadar darbecilerle uğraştım ve darbecilerin şehit ettiği insanlarımız ve onların yakınlarıyla ilgilendiğimden dolayı çok etkilendim, bu etkilenmemden dolayı Serter Koçak’ın bana söylemiş olduğu FETÖ’nün imamı olduğunu söylediği yardımcı doçent ile görüşmek istedim ve kendisiyle görüşmeye başladığım bu kişinin daha sonradan Adil Öksüz olduğunu öğrendik. Adil Öksüz ile ben görüşmeye başladım.

“İnsanları hangi islami kritere dayanarak öldürdünüz?’ diye sordum”

Adil Öksüz bana kendisinin ilahiyatçı olduğunu söylemesi üzerine bende hem imam hatip lisesi mezunu hem de hafız olduğum için kendisine ‘bu kadar sivil vatandaşı İslamiyetteki hangi kritere dayanak öldürdünüz’ diye sordum. Adil Öksüz bana cevaben ‘biz bunları tasvip etmiyoruz’ dedi. Akabinde bana masum insanların öldürülemeyeceğine ilişkin bir ayet okudu, ben de kendisine cevaben niçin söylediğiniz şeyleri yapmazsınız mealindeki ayeti okudum ve kendisinin Müslüman olmadığına inandığımı kendisine söyledim. Yanılıyorsam ve kendisinin de Müslüman olduğunu kabul ediyorsa kendisinin ailesinin ve tüm Müslümanlar için bildiği her şeyi anlatması gerektiğini kendisine söyledim. Bu sayede beldi ahiretini kurtarabileceğini kendisine söyledim. Başını eğip sessiz kaldı. Bunun üzerinden bende yanından ayrıldım, kendisiyle başka türlü bir irtibatım olmadı.

“FETÖ imamı olduğunu jandarma da biliyordu”

Adil Öksüz’ün FETÖ’nün imamı olduğunu buradaki jandarma görevlileri de biliyordu, çünkü Adil Öksüz’ün FETÖ’nün imamı olduğu konusu o gün orada dillendirilmişti ve herkes çok net bağırarak bunu söylüyordu.

Adil Öksüz’ün bir kaç gün sonra mahkeme tarafından serbest bırakılması üzerine ben Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Gülcü’nün yanına gittim ve Adil Öksüz’ün serbest bırakılmasının çok anormal bir durum olduğunu bu konuyla ilgili özel olarak ilgilenmesini rica ettim. Mustafa Gülcü benim yanımda iken bir yerleri telefonla arayarak konunun hassasiyetini iletti ve çok ciddi takip edilmesi talimatlarını verdi. Daha sonra bir kaç gün sonra İstanbul’da Sayın Cumhurbaşkanımızın akrabası olan ve benimde tanıdığım, güvendiğim Hasan Basri Yıldız’a Adil Öksüz konusunu Cumhurbaşkanımızın bizzat şahsına iletmesini rica ettim. Kendisi konuyu bir iki gün sonra Sayın Cumhurbaşkanımıza ilettiğini söyledi.”

ALİ İHSAN SARIKOCA KİMDİR?

Ali İhsan Sarıkoca, 1973 yılında Ankara’da dünyaya geldi. Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi mezunu olan Sarıkoca, 1997 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde çalışmaya başladı. Sarıkoca, Halkla İlişkiler ve Darülaceze Müdürlüğü yaptı. 2004 yılında Başbakanlık’ta göreve başlayan Sarıkoca, Başbakanlık Müsteşarı Ömer Dinçer’in Özel Kalem Müdürlüğü’nü üstlendi. Sarıkoca, 2005’ten beri Başbakanlık Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı’nı Ağustos 2011’ten beri de AA Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği görevini yürüttü. Sarıkoca Başbakanlık İletişim Merkezi’ni (BİMER) kurdu ve yönetti.

 

Hakkında dava açılan şüpheliler, şöyle:

“Osman Gök, Zeki Çınkır, Kenan Gülbay, Murat Bayrak, Serter Koçak, Hüsrev Arslan, Murat Bozdoğan, Erhan Külah, Abdulsamet Gürler, Ahmet Camgöz, Erol Özdemir, İlyas Kaytancı, İsmail Uçar, Semih Kaman, Serkan Çoraplı, Yusuf Gül, Erhan Cihangir, Ömer Doğan, Gökhan Yücel, Mehmet Akbaş, Alp Aslan, Hakan Kutlu, Kadir Yılmaz, Yakup Altundağ, Mehmet Gökcehan, Mustafa Kalkan, Bilge Kağan Aksoy, Ali İhsan Sarıkoca”

Exit mobile version