Gazeteport

Milli Eğitim Çalıştayında Skandal Talepler

Ensar ve TÜRGEV’in kardeş vakfı TÜGVA’nın da katıldığı Tokat’taki Milli Eğitim Bakanlığı çalıştayında skandal talepler geldi… Kuran dersi zorunlu olsun, din eğitimi 2 yaşında başlasın, başarılı öğrenciler imamhatipe gönderilsin…

Cumhuriyet gazetesinden Sinan Tartanoğlu’nun haberine göre,  Tokat’ta Milli Eğitim  Bakanlığının organizasyonuluğunda düzenlenen çalıştaya TÜRGEV Vakfının kardeş kuruluşu olan ve  yine Bilal Erdoğan’ın yöneticisi olduğu Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) ile taciz skandalıyla gündeme gelen Ensar Vakfı a katıldı. Çalıştayda skandal talepler geldi.

İşte Çalıştayın ardından yayımlanan rapora göre, din öğretiminin niteliğinin geliştirilmesi için verilen öneriler:

Din eğitimi 2 yaşında başlasın

 

-Şahsiyet geliştirme aile eğitimleri ile desteklenmeli. Şahsiyet eğitiminde 0-6 yaş arası önem arz ettiği için bu yaşlarda değerler eğitimine önem verilmeli. Dede ve nineler şahsiyet eğitimine dahil edilmeli. Değerler eğitimi, öğencilerin din öğretimine yatkınlık ve hazır bulunuşluk seviyesini arttırmak için 2-6 yaş arasındaki çocuklara mutlaka verilmeli.

Kuran_ı Kerim dersi zorunlu olmalı

– Din öğretimi okul öncesi dönemden başlayarak verilmeli. Kuranıkerim dersi seçmeli değil, zorunlu ders olmalı. Liselerde öncelikli olarak temel dini bilgiler dersi seçilmeli, sonra diğer dersler seçilmeli.

Başarılı öğrenciler imam hatiplere yönlendirilmeli

– İlkokul öğretmenleri ile görüşülerek kabiliyetli öğrencilerin imam hatip okullarına yönderilmesi konusunda çalışmalar yapılmalı. Öğrenci seçme sınavlarında yüksek puanlı öğrencilerin imam hatip liselerini seçmeleri yönünde özendirici çalışmalar yapılmalı. Bunun için burslar verilmeli. Aileler çocuklar içerisinden en zeki olanları imam hatip kurumlarına yönlendirmeli. Nitelikli öğretmenler, imam hatip okullarını tercih etmeleri konusunda özendirilmeli.

Öğrenciler okul dışında da din görevlileri ile buluşturulmalı

– Öğrenciler, öğretmenler arasında paylaşılarak okul dışında da takip edilmeli. Din görevlileri de gönüllü olarak buna katkı vermeli. Öğrenciler okul dışında din görevlileri ile buluşturulmalı.

Medreseler yardımcı unsur olarak faaliyet göstersin

– İslam âlimi; daha çok imam hatipler ve daha sonra İlahiyat Fakülteleri’nde okuyan, bu okulları bitirdikten sonra lisansüstü ilim tahsisi yapan kimseler arasından yetişecek. Medreseler de İslam âlimi yetiştirir; ancak bugünün şartlarında onların yardımcı unsur olarak hizmet etmeleri daha uygun.

Exit mobile version