Gazeteport

Rusya “Çarkı” İçin Nabız Yoklaması

Rusya uçağının dürüşürülmesinden sonra gerilen Moskova-Ankara ilişkilerinde ilginç gelişmeler yaşanıyor. Rusya’nın “özür dileyin ve uçak tazminatını ödeyin” çağrısına Tayyip Erdoğan ve AKP hükümeti “hayır” karşılığını verse de yandaş havuz medyası aracılığıyla nabız yoklamaları başladı. Saray’dan da benzer bir açıklama geldi.

 

Star yazarı Mensur Akgün, Rusya’nın özür ve tazminat talebinin karşılanmayacak talepler olmadığını belirterek, “İki olayı karşılaştırmak çok doğru olmasa da, bizim Mavi Marmara saldırısından sonra beklediğimiz ve elde ettiğimiz taleplerden çok daha az” dedi.

Mensur Akgün, “Özrü de düşünmeliyiz” başlıklı yazısında, “Türkiye Rus uçağını düşürmekte haklı olsa ya da haklı olduğuna inansa dahi, ilişkilerin geleceği ve Türkiye’nin bölgesindeki dengeleri değiştirebilecek olması yüzünden özrü fedakarlık olarak da dile getirmesi mümkün” görüşünü dile getirdi.

AKP yorumcusu Cem Küçük ise Rusya ile yanaşma stratejisini bir adım ileri götürdü ve Rus uçağının Fethullah Gülen cemaatine mensup pilotlar tarafından vurulduğunu iddia etti. AKP yorumcusu Küçük, “F16 pilotlarının bir kısmı Fethullahçı, bu resmi raporlarda var. Benim şahsi fikrimi sorarsanız bunun Fethullahçıların işi olduğu kanaatindeyim” dedi.

Saray’dan da açıklama geldi

Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın ise bugün kameraların karşısına geçti ve”Gerekli adımları atar, ilişkilerin normalleşmesi için yapılması gerekenleri de birlikte yaparız” dedi.

-Biz yine bu sorunun, müzakere yoluyla, diplomatik kanallardan çözülmesinden yanayız. Bu konuda bizim kapattığımız herhangi bir kapı söz konusu değil. Elbette karşı taraf da buna olumlu cevap verirse biz gerekli adımları atar, ilişkilerin normalleşmesi için yapılması gerekenleri de birlikte yaparız”.

 

 

 

 

Exit mobile version