07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » ‘Yorgan’ yüzünden cinayet!

‘Yorgan’ yüzünden cinayet!

ESENYURT'ta bir inşaat şantiyesinde yorgan yüzünden çıkan kavgada, bir kişi pompalı tüfekle vurularak öldürüldü. Polis olaya karışan 2 kişiyi gözaltına aldı. Olayda silah kullanan şüpheli Hasan U. (21) "Yorgan paylaşımı yüzünden aramızda kavga çıktı. Otomobiline doğru koşup silahını almaya çalışırken ben hızlı davrandım. Pişmanım" dedi.

Dereboyu Mahallesi’nde ünlü bir inşaat şirketine ait şantiyede 24 Şubat 2016 tarihinde meydana gelen olayda, işçiler arasında yorgan paylaşımı yüzünden kavga çıktı. Görgü tanıklarının ifadelerine göre aynı yorganı paylaşamayan Hasan U., pompalı tüfekle ateş Hasan Çelimli (32) ile kardeşi İmam Çelimli’ye (28) ateş açtı. Hasan Çelimli kurtarılamadı, kardeşi İmam Çelimli, yaralandı. Olay sırasında kavgayla ilgileri olmayan iki kişi de yaralandı. Polis, olayda kullanılan pompalı tüfek ile olay yeri incelemesi sırasında Hasan Çelimli’nin aracında bulunan pompalı tüfeğe el koydu.

Olaydan sonra kaçan şüphelilerin peşine düşen polis önceki gün Bahçelievler’de düzenlediği operasyonda şüpheliler Hasan U.(21) ve Masuk U.’yu (34) gözaltına aldı. Cinayet Büro Amirliği’nde sorgulanan şüphelilerden Hasan U.’nun olayda silah kullandığı tespit edildi. Poliste ifade veren Hasan U. “Yorgan yüzünden aramızda kavga çıktı. Kavga sırasında Hasan Çelimli, otomobiline doğru koştu. Otomobilinde pompalı tüfek olduğunu biliyordum. Bu yüzden ben de aracıma doğru koşum silahımı aldım. O daha otomobiline ulaşamadan ateş etmeye başladım. Bir anlık sinirle yaptım. Şimdi çok pişmanım.” dedi.

Poliste işlemleri tamamlanan şüpheliler adliyeye sevk edildi.

Ali AKSOYER/İSTANBUL, (DHA)