07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Yılmaz Gruda Çok Amaçlı Spor Salonu hizmete açıldı

Yılmaz Gruda Çok Amaçlı Spor Salonu hizmete açıldı

Sanatçıları toplumun çağdaş ve aydınlık yüzü olarak tanımlayan, gelişmiş bir sanat ruhunu tüm ilçeye yaymaya çalışan Beylikdüzü Belediyesi, Dr. Ayla Savaş Ortaokulu’na öğrencilerin pek çok etkinlik gerçekleştirebilecekleri çok amaçlı salon kazandırdı.

Salona da Beylikdüzü’nde yaşayan yılların tiyatro sanatçısı Yılmaz Gruda’nın adını verdi. Yılmaz Gruda Çok Amaçlı Salonu’n açılışını tüm katılımcılarla birlikte yapan Başkan İmamoğlu, “İyi ki varsınız Yılmaz Gruda, adınızı bu güzel mekana yazdırmak bize nasip oldu” dedi ve okula hayırlı olması dileklerini iletti.

Beylikdüzü Belediyesi, eğitim ve sanatı birleştiren bir vizyonla ilçeye değer katacak çalışmaları hayata geçiriyor. Okulların ihtiyaç ve talepleriyle yakından ilgilenen Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve hayırsever bağışçı Süleyman Günerhan; Dr. Ayla Savaş Ortaokulu’na 100 m2’lik ve 90 kişi kapasiteli, son teknoloji ses ile ışıklandırma sistemine sahip çok amaçlı salon yaptırdı. Beylikdüzü Belediyesi, geçen yıl Şehit Bilal Özcan İlköğretim Okulu’na da çok amaçlı salon kazandırmış ve ismini Beylikdüzü’nde oturan tiyatro sanatçısı Defne Yalnız’a atfetmişti. Bu kez; yıllardır Beylikdüzü’nde yaşayan usta sanatçı Yılmaz Gruda’nın adı verildiği Yılmaz Gruda Çok Amaçlı Salonu’n açılışını ise Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, sanatçı Gruda ve diğer katılımcılarla birlikte kurdele keserek gerçekleştirdi.

“Bu Salonlar Özgüveni Geliştirir”

İstanbul’un en güzel okullarının Beylikdüzü’nde olması için yatırımlarını yaptıklarını dile getiren Başkan İmamoğlu, eğitim için her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirterek başladığı konuşmasında “Bu tür salonların nesle özgüven kazandırma noktasında önemli olduğunu düşünüyorum. Sahneye çıkabilmek, insanlarla bir diyalog kurabilmek, iletişim halinde olabilmek sosyal ilişkilerdeki yeteneği de arttırıyor. Sadece müzik, tiyatro değil bir fikir paylaşma, bir münazara ya da bir şiir okumak dahi çok önemli. İradesini ortaya koyabilecek bir nesil yetiştirebilmek adına çok değerli bir platform. Buraya sanatın en iyi temsilcilerinin isminin verilmesini de çok anlamlı buluyorum. Yılmaz Gruda Beylikdüzü’nde yaşıyor ve tiyatrocular yetiştiriyor. O’nun isminin salona verilmesi bizim için ayrı bir gurur” diye konuştu.

Beylikdüzü’ne Bilim Merkezi Geliyor

Beylikdüzü’nün her noktasına yeni salonlar, yeni okullar, bahçeler, spor ve kültür alanlarını oluşturmak için güç birliği yapma niyetini de ortaya koyan Başkan İmamoğlu, bilime çok önem verdiklerini söyledi. İmamoğlu, ilk kez burada paylaştığını belirterek Nobel Ödüllü Türk Bilim Adamı Aziz Sancar ile birlikte bir bilim merkezi çalışması başlattıklarını ifade etti. İlçe için büyük önemi olacak merkezin içinde neler olacağını Bilim Adamı Sancar ile karar vereceğinin altını çizen İmamoğlu, milli eğitim desteği ile de birlikte sanayici iş adamlarının da sürece destek vereceğini söyledi.

“Beni ihya ettiniz. Beni hayata bağladınız”

73 yıldan beri şiir yazan, 2’si ödüllü 16 kitabı ile 65 yıldır sahnede olan Usta Sanatçı Yılmaz Gruda,
“Büyük bir onur ve mutluluk duyuyorum. Kafamda bir taç görüyorum. Bu güzel salona adımı vererek beni taçlandırdınız. Belediye başkanımızdan hocalara kadar emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Öğretmenlerimiz en kutsal varlıklar. Şu an tarihe geçtiysem onlar sayesinde oldu. Bu salonun benim adımla anılmasından gurur duyuyorum. Şimdiler de stand-up denilen tek kişilik tiyatro oyunumla da bu sahnede olacağımı duyurmuş olayım. Beni ihya ettiniz. Beni hayata bağladınız” şeklinde konuştu. Gruda, ayrıca “Camdaki Düşman” isimli eserinden ufak bir stand-up gösterisi de yaptı.

Okul Müdürü ve İlçe Milli Eğitim Müdüründen Teşekkür…

Dr. Ayla Savaş Ortaokulu Okul Müdürü Ferda Altın, çok mutlu bir gün içinde olduklarını, eğitim düzeylerini daha iyi seviyelere çıkarmak için böyle bir salona ihtiyaç duyduklarını belirterek, “Beylikdüzü Belediye Başkanımıza, bağışçımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi. Beylikdüzü İlçe Milli Eğitim Müdürü Yafes Bakırcı ise eğitimin Beylikdüzü’nde çok iyi standartlarda olduğunu ifade etti. Öğrencilerin kendilerini geliştirebileceği alanların önemine vurgu yapan Bakırcı Başkan İmamoğlu’nun okula çok iyi bir eser bıraktığını söyledi ve hayırlı olması dileklerini iletti.

O Ses Türkiye’de Beylikdüzü’nü Temsil Ediyor

Program sona ermeden önce müzik öğretmenleri ve öğrencileri ellerinde bağlama eşliğinde birkaç türküden oluşan keyifli bir konser verdi. Okulun müzik hocalarından Sinan Erkeker, verdiği mini konserde, okuluna böyle bir salon kazandırıldığı için Beylikdüzü Belediyesi’ne teşekkür ederek O Ses Türkiye Yarışması’na katıldığını, 1. Turu başarıyla geçtiğini ve Beylikdüzü’nü en iyi şekilde temsil etmeyi amaçladığını söyledi.