07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » ‘Yeni Anayasa girişiminin esası vatanı bölmek’

‘Yeni Anayasa girişiminin esası vatanı bölmek’

VATAN Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, yeni anayasa girişiminin esasının başkanlık sistemi değil, vatanı bölmek ve Atatürk devrimlerini yıkmak olduğunu öne sürdü.

Eskişehir’de Vatan Partisi il binasında düzenlenen basın toplantısında konuşan Doğu Perinçek, bölücü teröre ve bölücü anayasaya karşı mücadelenin tek cephe olduğunu söyledi. Bölünmeyi yeni anayasa ile dayatmaya çalıştıklarını öne süren Perinçek konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Yeni Anayasa adı altında 2004 yılından beri gündeme getirilen dayatmaya bakıyoruz 4 canlı bomba var. Bir; Türk Milletini anayasadan çıkartmaya kalkıyorlar. İki; Özerklik yapıp vatanı bölme sürecini fitilleyecekler. Üç; Tarikatları cemaatleri yasallaştırmak istiyorlar. Bu üç noktada AKP ile CHP ve HDP arasında üstü örtülü bir anlaşma var. MHP ise, yalnız tarikatların yasallaştırılması konusunda bu Cumhuriyet ve Vatan karşıtı anlaşmanın içindedir. Anlaşmanın örtüsü ise, ‘Darbe Hukukunun temizlenmesi’ diye özetleniyor. Burada da Ergenekon-Balyoz sürecinden bu yana birlik halindeler. Dördüncü olarak, Tayyip Erdoğan’ın başkanlık sistemi ısrarı var. Yeni Anayasa girişiminin esası, Başkanlık Sistemi değil, vatanı bölmek ve Atatürk devrimini yıkmaktır.”

Doğu Perinçek, Türkiye’nin emperyalizme karşı silahla kurulduğunu, silahla kurulan Türkiye’nin silahla yıkılmak istendiğini söyledi. Perinçek şöyle dedi:

“ABD silahlı kuvvetleri, bu girişim sürecinde geldi komşumuz oldu. Önce Irak’ın kuzeyine sonra Suriye’nin kuzeyine yerleşti. Üzerimize silahlandırdığı PKK’yı sürdü ve kaleyi içerden yıkmak için de AKP iktidarını getirdi tepemize oturttu. Arkasından CHP’yi avucuna aldı ve en son PKK’yı da Meclise soktu. Aslında Yeni Anayasa, Türkiye’ye Körfez Savaşı’nın başladığı 1991 başından beri ABD silahlarıyla dayatılıyor. Yeni Anayasa girişimi, aslında yeni bir devlet, daha doğrusu yeni bir devletçik kurma girişimidir.”

Kemal ATLAN/ESKİŞEHİR, (DHA)