07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Uludağ’da hayal kırıklığı

Uludağ’da hayal kırıklığı

KIŞ turizminin önemli merkezlerinden Uludağ'daki otellerde kayak sezonu başlamasına rağmen beklenen karın yağmaması ve rezervasyonların iptal edilmesi nedeniyle hayal kırıklığı oldu. Eriyen kar nedeniyle pistlerde kayak yapılamayan Uludağ'da otel sahipleriı sömestre tatiline umut bağladı.

Kayakseverlerin ‘Beyaz Cennet’ olarak nitelendirdiği Uludağ’da, kar sıkıntısı çekiliyor. Yılbaşı öncesi beklenen karın geç yağması sonucu rezervasyonların büyük bölümü iptal edilen Uludağ’da yeni yıl sonrası da aynı sorun devam etti. Lodos nedeniyle kar kalınlığının 85’ten 55 santime düştüğü Uludağ’da pistlerde bastırılan karın da erimesi sonucu kayak değil, kızak dahi yapılamıyor. Uludağ’da hafta sonları günübirlik gelen tatilcilerle yoğunluk görüldüğünü açıklayan otel sahipleri, “Sıkıntımız gerçekten çok büyük. Yılbaşında büyük hayal kırıklığı yaşadık. Şimdi tek umudumuz; sömestre tatilinde yapılacak paket program. Kar yağarsa biraz daha rahatlarız” diye konuştu.

Toplam 6 bin 6500 yatak kapasiteli Uludağ’da 30’a yakın otel ve misafirhane bulunuyor. Bu tesislerde ise yaklaşık 1500 kişi görev yapıyor.

Hüseyin TÜCCAR- Haluk KAFAR/BURSA, (DHA)