07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Türkiye 3 Bant Bilardo Şampiyonası’nda geri sayım başladı

Türkiye 3 Bant Bilardo Şampiyonası’nda geri sayım başladı

Başkan Ersan Ercan: " Şampiyona 81 ilden katılımcılarla mozaik oluşturdu"

1 Mart’ta başlayan ve 11 Mart Cuma günü son bulacak Türkiye 3 Bant Bilardo Şampiyonası 1’inci etap müsabakaları 1172 sporcunun katılımı ile başlamıştı, rekor katılımlı bu turnuvada sporcu sayısı 84’e indi. 84 sporcu, 28 grupta 3’er kişi ile mücadelesine devam edecek. Gençler, kadınlar ve erkekler kategorilerinde şampiyonlar Cuma günü belli olacak. Manavgat Sueno Otel’de düzenlenen ve Türkiye’nin 81 ilinden katılım gerçekleştirilen turnuva ile ilgili konuşan Türkiye Bilardo Federasyonu Başkanı Ersan Ercan, ” 7’den 77’ye derler ya bilardo öyle bir spor. Baba ile oğulun, belki dede ile torunun aynı masada resmi bir maç yapabilecekleri spor bilardo” dedi.

“İNSANLARIN DAHA FAZLA İLGİ GÖSTERMESİ DOĞRU İŞLER YAPTIĞIMIZIN KANITI”
Türkiye 3 Bant Bilardo Şampiyonası’nın ülke genelinde 1172 sporcunun katılımı ile gerçekleştirilen ilk turnuva olduğuna değinen Başkan Ercan, 81 ilden katılım gerçekleştiği için çok mutlu olduklarını dile getirdi.
Cuma günü yapılacak yarı final ve final etabı ile turnuvanın son bulacağını hatırlatan Ersan Ercan, “Hakemlerimiz, sporcularımız ve bilardoseverler ile burada tam bir bilardo şöleni yaşanıyor. Bundan sonra asıl çekişmeli maçlar ve final grubu devreye girecek. Turnuvanın en heyecanlı bölümü başlayacak. İnsanlara bilardo izletmeyi, sevdirmeyi ve tanıtmayı hedefliyoruz. Bu hedefimizde de her geçen gün daha büyük bir ivme katediyoruz. Geçen sene 750 kişi katılmıştı bu sene 1172 kişi katıldı. Neredeyse yüzde 50’lik bir artış var, bu da bizim doğru şeyler yaptığımızı ve insanların daha fazla ilgi gösterdiğinin bir kanıtı açıkçası” dedi.

“BİLARDO DEDE İLE TORUNU BİLE KARŞI KARŞIYA GETİREBİLİYOR”
Bilardo’nun dede ile torunu bile aynı masada resmi bir maçta karşı karşıya getirebildiğini ifade eden Başkan Ercan, “7’den 77’ye derler ya bilardo öyle bir spor. Baba ile oğulun, belki dede ile torunun aynı masada resmi bir maç yapabilecekleri bir spor bilardo ve bunun gerçekten canlı örneğini görüyoruz burada. 76 yaşında bir sporcumuz var, 10 yaşında başka bir sporcumuz var. Bu bizi çok mutlu ediyor. Başka spor dallarında böyle bir mozaiği göremezsiniz. Keza bayanlar da aynı şekilde hem hemcinsleri ile hem de erkekler ile maç yapabiliyorlar. Bilardonun güzelliği burada işte her yaşta yapılabiliyor. Bu mozaiği de Türkiye’ye bilardo sayesinde gösterebildiğimiz için mutluyuz” diye konuştu.

Uğur Demirkırdı – Mustafa Akın-Manavgat,DHA