07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Turizm Bakanı Ünal, Uluslararası Berlin Turizm Fuarı’nı ziyaret etti

Turizm Bakanı Ünal, Uluslararası Berlin Turizm Fuarı’nı ziyaret etti

Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Uluslararası Berlin Turizm Fuarı ITB'yi ziyaret etti. Bakan Ünal Fuarın ilk gününde turizmcileri yalnız bırakmayarak moral verdi.

Fuar alanındaki stantları gezdikten sonra bir basın açıklaması yapan Bakan Mahir Ünal, EXPO 2016’nın “Çiçek ve Çocuk” temasını ITB’de bu sene ana tema olarak merkeze aldıklarını kaydetti.

Türk turizmi ile ilgili yeni bir çalışma paketi hazırladıklarını vurgulayan Ünal basın toplantısında şunları kaydetti:

“Bildiğiniz üzere geçtiğimiz günlerde telafi edici tedbirler anlamında bir turizm destek paketi hazırladık ve 24 Kasım’dan itibaren üç şeyin üzerine odaklandık. Önleyici tedbirler nelerdir, Telafi edici tedbirler neler olmalıdır ve Türk turizminin önümüzdeki süreçte 2023 hedefleri açısından yapısal dönüşümü nasıl gerçekleştirilmelidir. Bunun yanında çalışma hayatıyla ilgili küçük bir paket hazırlamış bulunuyoruz. Çalışma Bakanlığımız ‘da bununla ilgili gerekli önlemleri hazırlamış bulunuyor. Özellikle turizm sektöründe çalışanlara dönük ve sezon dışı dönemde de hem çalışanlara hem de işverene yönelik bazı iyileştirici tedbirlerimizi daha kamuoyuyla paylaşacağız. Dünya küçülürken artık ülkeler kendilerini tek bir bölge olarak tanımlamaya başladılar. Yanı artık düşmanlıkların olmadığı, tam tersine işbirliklerinin olduğu, birlikte çalışmanın birlikte tanıtmanın olduğu bir dünyaya doğru gidiyoruz. Mesela dün Yunanistan Turizm Bakanı ile şunları konuştuk. Çin, Hindistan gibi uzak destinasyonlar için biz bölgemizi neden birlikte tanıtmayalım, neden ortak paketler oluşturmayalım? Bu mümkün mü mümkün. Ortak hangi kültür ve sanat etkinliklerini gerçekleştirebiliriz ve bu etkinlikler üzerinden kültür turizmimizi nasıl geliştirebiliriz, artık dünyada bunlar konuşuluyor. Yeni yapısal bir dönüşüm içerisinde 2023 hedeflerini gerçekleştireceğiz. 50 milyon turist ve 50 milyar turizm gelirini gerçekleştirmemiz hiç de uzak değil. Çünkü bunun için ihtiyaç duyduğumuz her şeye sahibiz. Kendinize güvenin, ülkenize güvenin, moralimizi yüksek tutalım. Yüksek işbirliği ve çözüm ortaklığı ile sektörle birlikte, umuyorum ki önümüzdeki 5 yıl Türkiye turizmini inşallah hedeflediğimiz noktaya ulaştıracağız”.

Bu yıl 50’ncisi düzenlenen ITB Berlin Turizm Fuarı’na Türkiye’yi, toplam 3.079 m2’lik alanda kurulan 116 stantta, 127 katılımcı temsil edecek. 13 acente, 56 otel, 11 valilik, 47 birlik, dernek, belediye ve Kalkınma Ajansı ile katılıyoruz. Turizm sektöründe yaşanan kriz nedeniyle bu seneki ITB Berlin Turizm Fuarı, Türkiye açısından ayrı bir öneme sahip. ITB’nin bu yılki partner ülkesi ise Maldivler.

Mahmut Tosun/Berlin, 9 Mart, (DHA)