07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Tunceli’de kar yolları kapadı

Tunceli’de kar yolları kapadı

TUNCELİ'de 3 günden bu yana aralıksız yağarak etkili olan kar, yaşamı olumsuz etkilerken, özellikle Hozat, Çemişgezek ve Pertek İlçesi'nde yüzlerce köy yolu ulaşıma kapandı.

Dün geceden itibaren etkisini arttıran kar yağışı nedeniyle Tunceli genelinde 350 köy yolu ulaşıma kapandı. Gece yarısından bu yana yoğun kar yağışı ve çığ düşmesi nedeniyle Ovacık ile Hozat İlçesi’nde ulaşım aralıklarla sağlanırken, Tunceli-Erzincan karayolundaki 2 bin rakımlı Cankurtaran Tepesi bölgesinde yoğun sis ve tipi nedeniyle gece saatlerinde ulaşıma kapandı. Karayolları ile Özel İdare ekipleri, köy ve ilçe yollarıyla şehirlerarası karayolarını açmak için 24 saat görev yapıyor. Kent merkezinde kar kalınlığı 70 santimi bulurken, Pertek, Hozat ve Çemişgezek, Nazimiye ve Ovacık ilçelerinde kar kalınlığı 1 metreyi aştı.

Tunceli-Erzincan karayolunun Pülümür İlçesi yakınlarındaki 2 bin rakımlı Cankurtaran Tepesi’nde yoğun sis ve tipi nedeniyle araçlara kontrollü geçiş sağlanırken, zincirsiz araçların yoldan geçişlerine trafik ekipleri izin vermiyor. Kent merkezi ile Nazımiye, Pülümür Vadisi, Munzur Vadisi ile diğer ilçelerde bulunan birçok şelalenin de donduğu ifade edildi. Hava sıcaklığının gündüz sıfırın altında 10 ve gece yine sıfırın altında 30 derecelere kadar düştüğü Tunceli’de, Pülümür Vadisi içindeki Ağlayan Kayalar Şelalesi aşırı soğuklar karşısında donarak benzersiz görüntüleri ortaya çıkardı.

Ferit DEMİR/TUNCELİ, (DHA)-