07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » TSK’dan ‘İdil’ açıklaması

TSK’dan ‘İdil’ açıklaması

'İdil'de 120 terörist etkisiz hale getirildi'

GENELKURMAY Başkanlığı, Şırnak’ın İdil İlçesi’nde tamamlanan müşterek operasyona ilişkin açıklama yaptı. Genelkurmay’ın açıklamasında “Bugün yapılan arama tarama faaliyetleri sırasında yedi bölücü terör örgütü mensubu daha etkisiz hale getirilmiştir. Etkisiz hale getirilen terörist sayısı 120’dir” denildi.

“BÖLGEDE AYRINTILI ARAMA TARAMA FAALİYETLERİNE DEVAM EDİLMEKTEDİR”
Genelkurmay Başkanlığı’nın internet sitesinden yapılan basın açıklamasında bölgede ayrıntılı arama ve tarama, var olan hendeklerle barikatların kaldırılması, kapatılması ve EYP’lerin etkisiz hale getirilmesi faaliyetlerine devam edildiği belirtilerek şöyle denildi: “Şırnak ili İdil ilçesinde, bölücü terör örgütünün faaliyetlerini sona erdirerek kamu güvenliğinin, asayiş ve huzurun yeniden tesisini sağlamak maksadıyla; Başbakanlığın 13 Aralık 2015 tarihli direktifi ve 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu’nun 11/D maddesine istinaden, Şırnak Valiliğinin kuvvet talebi ile 16 Şubat 2016 tarihinde Emniyet Genel Müdürlüğü unsurlarıyla birlikte müşterek operasyon başlatılmıştır.
08 Mart 2016 tarihinde tamamlanan operasyon neticesinde; 113 bölücü terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiş, 192 barikat kaldırılmış, 71 hendek kapatılmış, 428 el yapımı patlayıcı (EYP) imha edilmiştir. Operasyonda 249 adet silah, bu silahlara ait 4.731 adet mühimmat, 16 telsiz ve EYP yapımında kullanılan 451 kg malzeme ele geçirilmiştir. Bölgede ayrıntılı arama/tarama, var olan hendekler ve barikatların kaldırılması, kapatılması, EYP’lerin etkisiz hale getirilmesi faaliyetlerine devam edilmektedir. Bugün yapılan arama/tarama faaliyetleri sırasında yedi bölücü terör örgütü mensubu daha etkisiz hale getirilmiştir. Etkisiz hale getirilen terörist sayısı 120’dir.

“OPERASYON SÜRESİNCE ÇEKTİKLERİ ZORLUKLARA RAĞMEN GÜVENLİK GÜÇLERİNE GÖNÜLDEN DESTEK VEREN BÖLGEDEKİ KADİRŞİNAS VATANDAŞLARIMIZA TEŞEKKÜR EDERİZ”
Operasyonlar esnasında büyük bir fedakârlıkla omuz omuza görev yapan; gerektiğinde birlikte şehit olan veya yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza, Emniyet mensuplarımıza ve Geçici Köy Korucularımıza müteşekkiriz. Ayrıca operasyon süresince çektikleri zorluklara rağmen, Güvenlik Güçlerine gönülden destek veren bölgedeki kadirşinas vatandaşlarımıza da teşekkür ederiz. Türk Silahlı Kuvvetleri; bayraklaşan yurt topraklarının bütünlük ve güvenliğinin sağlanması için inanç, sabır ve fedakârlıkla, kolluk kuvvetlerine destek sağlamaya aynı azim ve kararlılıkla devam etmektedir”

Haber: ANKARA, (DHA)