07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » TMOK Fair Play Kervanı yola çıkıyor

TMOK Fair Play Kervanı yola çıkıyor

TMOK tarafından bu yıl 3'üncüsü düzenlenecek olan Fair Play Kervanı 11 Mart Cuma günü Eskişehir Anadolu Üniversitesi'nde start alıyor.

Konu ile ilgili olarak Ataköy Olimpiyat Evi’nde bir basın toplantısı düzenleyen TMOK Fair Play Komisyonu üyesi Erdoğan Arıpınar her geçen yıl daha da büyüdüklerini ve bu yıl Spor Bakanlığı’nın da desteğini aldıklarını söyledi.
Amaçlarının Üniversite gençliğine Fair Play’i anlatmak olduğunu belirten Arıpınar bu yıl 12 ile gideceklerini ve her üniversitede fair play karikatür sergisi de açacaklarını bildirdi.
Fair Play Kervanı’nın bu yılki yeni uygulaması ise üniversitelerde yapılacak olan anket ve dilek çalışmaşarı olacak.Öğrencilerin isim yazmadan katılacakları projede anket ve dilekler Spor Bakanlığı’na iletilecek.

Spor Bakanlığı’ndan tam destek
2016 yılının ilk ziyaretini 11 Mart Cuma günü Eskişehir Anadolu Üniversitesi’ne yapacak olan TMOK Fair Play Kervanı’nda, Bakan Çağatay Kılıç’ın talimatı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı standı da yer alacak. Yıl içinde 12 ilde gerçekleşecek etkinlikler kapsamında üniversite öğrencilerine Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın çalışmaları ve yayınları aktarılacak. Bakanlığın standı Kervan’ın ziyaret edeceği tüm illerin üniversitelerindeki sergi salonunda spor il müdürlerinin yönetiminde kurulup hizmet verecek.

Ali DANAŞ-İSTANBUL-DHA