07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Tiyatral gösteriyle verem hastalığına dikkat çektiler

Tiyatral gösteriyle verem hastalığına dikkat çektiler

SİVAS İl Halk Sağlığı Müdürlüğü ile kentte faaliyet gösteren Çatı Katı Sanatevi tiyatro grubunin işbirliğinde hazırlanan tiyatral gösteriyle, verem hastalığına dikkat çekildi.

Sivas İl Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından 69’uncu Verem Eğitim ve Propaganda Haftası nedeniyle kentte çeşitli etkinlikler düzenlendi. Etkinlikler kapsamında kentteki bir tiyatro grubu ile işbirliği yapılarak verem hastalığına dikkat çekmek için tiyatral gösteri hazırlandı. Otobüs terminali, tren garı, öğrenci yurtları, lokanta gibi şehrin 26 noktasında sergilenecek olan oyun, ilk gösterimini Numune Hastanesi’nde yaptı.

Maskeli tiyatro oyuncusu keman dinletisi eşliğinde verem hastalığıyla ilgili bilgiler verdi. Oyuncu yaklaşık 10 dakika süren gösterisi boyunca, veremin ölümcül bir hastalık olmadığını tedavisinin mümkün ve ücretsiz olduğunu, utanılacak bir hastalık olmadığını belirterek bu hastalıktan korunmanın yollarını anlattı.

İl Halk Sağlığı Müdürü Uzman Doktor Levent Sağlam, Verem Eğitim ve Propaganda haftası nedeniyle çeşitli eğitim faaliyetleri ve konferanslar düzenlediklerini belirterek, “Bu etkinliklerin yanı sıra bir de tiyatro oyunu organize ettik. Sivas’ın toplu yaşam alanlarını kapsayan 26 noktasında bu oyunu sergileyeceğiz. Halkımızda verem hastalığına ilişkin belirli bir farkındalık, bilgi ve bilinç düzeyi oluşturmak amacıyla bu oyunu sergileyeceğiz” dedi. Verem hastalığının solunum yoluyla bulaştığını hatırlatan Sağlam, “Verem hapşırmayla, öksürmeyle havada asılı kalan partiküllerin diğer insanlar tarafından solunması yoluyla bulaşabilmektedir. Bu yüzden alınması gereken bazı tedbirler var. Bunlara uyarsak hastalığın toplumun daha geniş kesimleri etkilemesini önlemiş oluruz” diye konuştu.

Gökhan CEYLAN/ SİVAS, (DHA)