07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Terörden değil, soğuk havadan kaçtılar

Terörden değil, soğuk havadan kaçtılar

ANTALYA Ticaret ve Sanayi Odası'nın (ATSO) misafiri olarak geldikleri Antalya'da kamp yapan Bölgesel Amatör Lig'de (BAL) mücadele eden Yüksekova Belediyespor'un futbolcu ve teknik kadrosu, "Terör değil, soğuk hava nedeniyle Antalya'ya geldik" dedi.

BAL 1. Grup’ta devreyi 22 puanla 3’üncü sırada tamamlayan Hakkari temsilcisi Yüksekova Belediyespor, ATSO’nun misafiri olarak geldikleri Antalya’da devre arası kamp çalışmalarını Belek Turizm Merkezi’ndeki bir otelde sürdürüyor. Yüksekova Belediyespor, 25 futbolcusu ve teknik ekibiyle günde çift antrenman yapıyor. Kulübün basın sözcüsü Muhyettin Barçın, Hakkari’deki soğuk hava koşulları nedeniyle kamp çalışmalarını Antalya’da yapmak istediklerini vurguladı.

Amatör ligde yer alan takım olarak ekonomik yetersizlikten dolayı kendi imkanlarıyla Antalya’ya kampa gelemediklerini dile getiren Barçın, ATSO Başkanı Davut Çetin ile yönetimine teşekkür etti. ATSO yönetimini Yüksekova’da ağırlamak istediklerini kaydeden Barçın, “Yüksekova Ticaret Odası Başkanı Salih Özdemir ile ATSO Başkanı Davut Çetin görüşüp oda yönetiminin desteğiyle bizi ağırladı. Kendilerine teşekkür ediyoruz” dedi.

‘HAKKARİ’DEKİ OLAYLAR BİZİ ETKİLEMİYOR’

Antalya’daki hava koşulları ile tesislerin antrenman yapmaya müsait olduğuna dikkati çeken Barçın, Hakkari’de eksi 20 derecede idman yapmanın zorluğunu anlattı. Günde iki antrenman yapmanın imkansızlığına değinen Barçın, Antalya’da ikinci devreye en iyi şekilde hazırlanmak istediklerini söyledi. Hakkari’de yaşanan olayların futbol müsabakalarına ve antrenman yapmaya engel olmadığına dikkati çeken Barçın, “Kesinlikle böyle bir sıkıntıyla karşı karşıya kalmadık. Çalışmalarımıza, antrenmanlarımıza çıkıyoruz. Kulüp bünyemizde iki genç takımımız ve 130 sporcumuz var. İmkanlarımız dahilinde sporcularımızı, bizi destekleyenlerle neşe içinde yaşamımızı sürdürüyoruz” diye konuştu.

‘ÜLKEMİZ DAHA İYİ’

Yüksekova’nın güneyinde Irak, doğusunda da İran’a komşu bir ilçe olduğunu aktaran Barçın, Ortadoğu’daki sıkıntıların herkes tarafından iyi bilindiğini belirterek, “Ülkemizin durumu diğer ülkelerden daha iyi. Biz kulüp olarak ilçemizde bölgemizdeki olaylardan herhangi bir sıkıntı yaşamıyoruz. Rahat bir şekilde idmanlarımızı yapıp, maçlarımızı oynuyoruz” dedi.

HEDEFLERİ BİR ÜST LİG

Antalya kampının gelecek hafta tamamlanacağını kaydeden takım kaptanı Bayram Yıldırım ise iklim şartlarından dolayı devre arası kamp çalışmalarını Antalya’da yapmayı tercih ettiklerini dile getirdi. Kampta antrenman dışındaki saatlerde dinlendiklerini, çeşitli aktivitelerle vakit geçirdiklerini anlatan Yıldırım, bu sezon grubu lider tamamlayıp 3’üncü lige yükselmeyi hedeflediklerini söyledi.

Tolga YILDIRIM- Akif ARICI/ANTALYA, (DHA)