07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » TEB BNP Paribas İstanbul Open Tenis turnuvalarının tanıtımı yapıldı

TEB BNP Paribas İstanbul Open Tenis turnuvalarının tanıtımı yapıldı

Kadınlarda TEB BNP Paribas İstanbul Cup ve erkeklerde TEB BNP Paribas İstanbul Open tenis turnuvaları, nisan ayında yapılacak

Ünlü tenisçi Caroline Wozniacki, hologram yayını aracılığı ile toplantıya katıldı

Kadınlarda TEB BNP Paribas İstanbul Cup ve erkeklerde TEB BNP Paribas İstanbul Open tenis turnuvaları, nisan ayında art arda düzenlenecek.

Garanti Koza Arena, TEB BNP Paribas İstanbul Cup ile başlayacak ve başta Caroline Wozniacki olmak üzere dünyaca ünlü kadın tenisçilerin katılacağı turnuvanın tanıtım toplantısı yapıldı.

Toplantıya Türkiye Tenis Federasyon Başkanı Cengiz Durmuş, Türk Ekonomi Bankası (TEB) Genel Müdürü Ümit Leblebici, Garanti Koza Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Binark, Turnuva Direktörü Stefan Tzvetkov ve milli tenisçi Marsel İlhan katıldı.
İlk olarak konuşan Başkan Durmuş, daha önceki organizasyonlarda dünyanın önemli yıldızlarını ağırlama şansı bulduklarını ifade ederek, “Bu yıl da bu iki dev organizasyonda aynı coşkuyu yaşayacağız. Ortak amacımız olan tenis sporunun ülkemizde daha da çok yaygınlaşması, daha çok lisanslı sporcuya sahip olmamız ve bu tenisçilerin ileride dünya tenisinin en üst sıralarında yer almaları. Nisan ayında düzenleyeceğimiz TEB BNP Paribas İstanbul Cup ve TEB BNP Paribas İstanbul Open turnuvalarıyla bu amaca daha da yakınlaşacağımıza inanıyorum. Tüm sporseverleri, bizimle aynı heyecanı paylaşmaları için tenis şölenine davet ediyorum” dedi.

Rus tenisçi Maria Sharapova’nın doping testini geçemediğini itiraf ettiği hatırlatılarak yöneltilen, Türkiye’de dopingle mücadeleyle ilgili soru üzerine Durmuş, sporcu sağlığının önemini bilen, kupa ve madalyaların sağlıkla gelmesine inanan bir federasyon olduklarını vurgulayarak, “Her aşamada eğitimlerimiz ve mücadelemiz devam edecek. Liste başlarını çeken sporcularımız, biyolojik pasaport aracılığıyla takip ediliyorlar” diye konuştu.

TEB Genel Müdürü Leblebici, nisan ayının ikinci haftasından itibaren hem erkek hem de kadınlarda tenisin büyük isimlerini ağırlayacaklarını belirterek, “Nisanda tenise doyacağız. Bundan sonra federasyon ile iş birliğimizi farklı boyutlarda tenisseverlerle buluşturmaya devam edeceğiz. Tüm illeri tek tek gezerek 7’den 70’e her kesimle buluşturduğumuz sokak tenisi etkinliklerimize öncelik vermeyi sürdüreceğiz. Ayrıca We Are Tennis Fan Academy’yi, TEB BNP Paribas İstanbul Open sırasında Türkiye’de gerçekleştireceğiz” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından, turnuvada mücadele edecek ünlü tenisçilerden Danimarkalı Caroline Wozniacki, hologram yayını aracılığı ile toplantıya dahil edildi.

Soruları cevaplayan Wozniacki, İstanbul’a geleceği için çok mutlu olduğunu söyledi. Wozniacki daha sonra milli sporcu Marsel ile hologram yayını üzerinden mini bir gösteri yaptı.

16 Nisan Cumartesi günü ön eleme maçlarıyla başlayacak TEB BNP Paribas İstanbul Cup Tenis Turnuvası, 24 Nisan Pazar günü final maçlarıyla sona erecek.

TEB BNP Paribas İstanbul Open Erkekler Tenis Turnuvası ise 23 Nisan Cumartesi günü başlayıp, 1 Mayıs Pazar günü finallerle sona erecek.

SERHAN TÜRK – İSTANBUL / DHA