07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Suriyeli çocuklara giyim ve ayakkabı yardımı

Suriyeli çocuklara giyim ve ayakkabı yardımı

MARDİN merkez Artuklu İlçe Kaymakamlığı, TEMA Vakfı ile düzenlediği kampanya kapsamında kentte yaşayan Suriyeli çocuklara giyim ve ayakkabı yardımında bulundu.

Artuklu Kaymakamı Şakir Öner Öztürk, Suriye’deki iç savaştan en çok etkilenen kesimin çocuk ve kadınlar olduğunu belirterek, “Ne, neden olduğunu bilmeden, evsiz, okulsuz, oyunsuz kaldılar” dedi.

Artuklu ilçe Kaymakamlığı, Çok Amaçlı Toplum Merkezi (ÇATOM) ve TEMA Vakfı Mardin Şubesi ile birlikte, Suriye’lie çocuklar için, ‘Ben bağırdım sana, sen sağırdın bana’ adı verilen bir kampanya kapsamında kentte yaşayan 120 Suriyeli çocuğa giyim ve ayakkabı yardımı yaptı. Artuklu Kaymakamı Şakir Öner Öztürk, eşi Şeyma Öztürk, ÇATOM İstasyon sorumlusu Özlem Avuka ve TEMA Vakfı Mardin Şube başkanı Kemal Aktürk tarafından Suriyeli çocuklara giyim ve ayakkabı yardımları yapılırken, törende konuşan Kaymakam Öztürk kampanya kapsamında destek verenlere teşekkür ederek, şöyle dedi:

“2010 yılından beri devam eden Suriye’deki iç savaştan belki de en çok etkilenen kesim çocuklar ve kadınlar oldu. Ne, neden olduğunu bilmeden, evsiz, okulsuz, oyunsuz kaldılar. Büyük kısmı Türkiye’de olmakla beraber, çevredeki pek çok ülkeye yüz binlerce Suriyeli göç etti. Bunlardan bir kısmı da merkezimize çok yakın bir alanda yaşıyor. Suriyeli çocuklar için ne yapabilebileceğimizi düşündük ve böyle bir kampanya düzenlemeye karar verdik. Ülkemizde kış ayları soğuk ve çetin geçiyor. Bu insanlar en temel ihtiyaçlardan bile mahrum durumdalar. Bu kampanya ile battaniye, bot, mont, atkı, bere, çorap, mutfak malzemeleri, kilim, süt, çocuk maması, çocuk bezi ve temel gıda malzemelerini ihtiyaç sahiplerine ulaştırmayı hedefliyoruz. Bizleri duyan ve bizlere ses veren herkesi bu konuda duyarlı olmaya davet ediyoruz.”

Adnan AVUKA/MARDİN, (DHA)