07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Süha Uygur: “Benim tek amacım tiyatro yapmak”

Süha Uygur: “Benim tek amacım tiyatro yapmak”

İSTANBUL Büyükşehir Belediyesi (İBB) Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmenliği görevine getirilen tiyatro sanatçısı Süha Uygur, şehir tiyatrolarında yeni bir sayfanın açıldığını belirterek, "Benim tek amacım tiyatro yapmak. Diğer kavgalar beni enterese etmiyor" dedi.

Erhan Yazıcıoğlu’ndan boşalan göreve gelen Süha Uygur, Şehir Tiyatroları Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde, göreve getirilmesiyle ilgili basın toplantısı düzenledi. Geçtiğimiz pazartesi günü görevine başladığını belirten Süha Uygur, “İnanılmaz gururluyum, 102 yılını aşmış bir kurumun değerli geçmişi ve hali hazırda bulunan değerli sanatçılarıyla aynı çatı altında olmak müthiş gurur verici bir şey. 102 yıldan bu yana büyük tiyatro adamı Muhsin Ertuğrul’un çizmiş olduğu müthiş bir sanat yol haritası var. O sanat yol haritasının aslına sadık kalınacaktır” dedi.

ERHAN AĞABEYİN İSTİFASINA ÇOK ÜZÜLDÜM

“Çok inançlıyım, istekliyim, heyecanlıyım, bu şerefli ve zor görevin altından da kalkacağıma inanıyorum” diyen Uygur basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Şehir Tiyatroları’nda daha önce yaşanan sorunlar ve Erhan Yazıcıoğlu’nun, ‘Tiyatroyu tiyatrocular yönetir’ ilkesini kabul ettiremediği nedeniyle istifa ettiğini açıklaması yönündeki soruya Uygur, şu yanıtı verdi:

“Erhan Ağabeyin istifasına çok üzüldüm. Keşke bunlar olmasaydı Erhan Ağabey de istifa etmeseydi. Ama olan oldu şimdi yeni bir sayfa açılıyor. Bu konuyla ilgili zaman içerisinde fikirlerimi zaten söyleyeceğim. Ama zaten tiyatroyu tiyatrocular yapıyorlardı. Tabii ki tiyatroyu tiyatrocuların yapması gerekiyor. Bir sürü özel tiyatroların sahipleri hep tiyatro sanatçıları. Burası resmi bir kurum, buranın da belli bir işleyişi var. Ancak bunlar benim uzak olduğum şeyler. Farklı şeyler söyleyip yanlış anlaşılmak istemem. Tiyatroyu tiyatrocuların yönetmesi fikri çok doğrudur. Ama resmi bir kurumun belli prosedürlerin olması ve onlara uyulması da ikinci bir doğrudur.”

LEVENT ÜZÜMCÜ BU ÜLKENİN EN DEĞERLİ OYUNCULARINDAN BİRİ

Uygur, şehir tiyatrosu oyuncularından Levent Üzümcü’nün ihraç edilmesiyle ilgili soru üzerine ise şöyle konuştu:

“Benim dışarıdan takip ettiğim bir konuydu. Bu konuda farklı şeyler söylemek istemiyorum ama Levent Üzümcü Türkiye’nin en değerli oyuncularından bir tanesi. Süre gelen bir yargı süreci var. Onu yargıya bırakmak lazım. Ama bunların hepsi geride 2015’de kaldı benim için. Bu konularda farklı şeylere girmenin doğru olmadığını düşünüyorum. Ben siyaset adamı değilim. Ben tiyatrocu bir ailenin tiyatro içinde doğmuş, büyümüş ve yaşayıp ölecek bir üyesiyim. Benim tek amacım tiyatro yapmak. Diğer kavgalar beni enterese etmiyor.”

Özkan ARSLAN-Yaşar KAÇMAZ/İSTANBUL,(DHA)